VANG: – Dette gleder mange seg over, og at de vil bruke ærverdige Torsheim som lokale som nå er godt over 100 år! Billetter kan bestilles på nettsidene til Teater Innlandet eller man kan kjøpe billetter i døra! Suppa vil varme i kulda, og vi satser på en uforglemmelig helaften, sier arrangør Ragnhild Lund i den nyetablerte bedriften Henrik Ibsen AS.

Hanna Winsnes var prestefruen som med sin kokebok fra 1845 oppdro det norske folk i slakting, matlaging, husdyrhold, såpekoking og korrekt behandling av hushjelpa. Hun ble både beundret og latterliggjort, og Arne Garborg harselerte kraftig med henne: «Man tager … tager … tager … og plages ikke av spørgsmålet om hvor man skal tage fra».

Hun var også Norges første kvinnelige romanforfatter og skrev blant annet romantiske ukebladromaner der det både myrdes og elskes. Under et manns-pseudonym, vel og merke. Hun var jo prestefrue. Ektemannens prestegjerning sendte dem til blant annet Trysil og Valdres før de endte opp på Vang prestegård utenfor Hamar.

Bli med inn på Hanna Winsnes kjøkken torsdagskvelden! Her forteller hun om sitt spennende liv mens hun lager grønnsakssuppe til sine gjester. Suppa serveres i pausen.