«Tur – Retur» med NAUS

Sal og scenegjengen: Vi er klare for Tur - Retur.

Sal og scenegjengen: Vi er klare for Tur - Retur. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sal og Scene ved Nord-Aurdal ungdomsskole er nå inne i de siste frenetiske forberedelser til torsdagens forestilling.

DEL

FAGERNES: Nytt av året er at inntektene fra forestillingen går til den årvisse turen til Merket for 10. trinn. Dette er en tur som elevene og lærerne ser fram imot og som oppsummerer 10 års skolegang på en flott og sammensveisende måte.

Gjengen på valgfagsgruppen Sal og Scene er under kyndig ledelse av Bente Dølerud og Øystein Hovrud. De har, sammen med elevene, snekret sammen en forestilling i 2 akter som går under navnet «Tur – Retur».

Forestillingen starter torsdag kveld på Kulturhuset i Fagernes og den blide gjengen håper på stinn brakke og god stemning i salen. Det blir salg av kaker, kaffe og saft i pausen mellom første og andre akt.

I en oppsetning som dette har vi mange ulike arbeidsoppgaver, forteller en engasjert Bente Dølerud som også er musikklærer ved NAUS.

- I tillegg til skuespillerne er det veldig mye ved en slik oppsetning som kanskje ikke alle legger merke til. Det er scenearbeidere som sørger for at alt flyter ved sceneskiftene, det er lyd- og lysteknikere som sørger for at vi ser og hører det som foregår på scenen. Og så er det den viktige gruppa som har hatt kontroll på markedsføring av forestillingen og på utarbeidelse av programmet, fortsetter hun engasjert.

Tradisjonen tro har elevene ved NAUS hovedansvaret for alt som hører med i en slik forestilling; både foran og bak sceneteppet. Vi ser fram imot en fantastisk morsom forestilling som i tillegg til skuespillet inneholder sang, dans og mye humør.

Artikkeltags