Gå til sidens hovedinnhold

Teknologidag med fokus på fremtidig verdiskapning i Valdres

Artikkelen er over 2 år gammel

20. mars arrangeres Teknologidagen i regi av Skaperkraft Valdres. Formålet er å finne ut hva bedrifter i Valdres kan tilby i fremtiden, og hvilke arbeidsplasser som kan skapes.

Fagernes: Konferansen skal holdes i verkstedhallen i gamle trykkeriet til avisa Valdres. Programmet er fullspekket med foredrag og aktiviteter for folk i alle aldre. I etasjen over vil Vitensenteret Innlandet stå og kjøre et opplegg med koding (teknologistyring) for ca. 60 barneskoleelever.

Bredt og for alle

I følge "målgruppa" konferansen sikter seg inn på, er det ikke mange den ikke skal passe for. Ledere for mellomstore, små og bittesmå bedrifter, politikere, nysgjerrige, skepiskere, optimister, teknolokiinteresserte og hobbyentusiaster er alle velkomne - i tillegg til alle andre.

Gudbrand Heiene fra Skaperkraft Valdres skal snakke om hvorfor Valdres trenger mer teknologisk kompetanse. Etterpå skal Karen Ristebråten fra ATEA snakke om mennesker og teknologi i distriktene. Fra Ungt Entreprenørskap Oppland skal Inger Torill Holte Breien fortelle om unge gründere. Solja Bordewich fra kodeklubben Valdres skal snakke om å la barna problemløse. Øyvind Rogne fra Sandman Racing har konstruert sin egen bil til deltakelse i Formula Offroad og skal fortelle om hvordan han gjorde det, og vise deler av bilen. Fra Point Media skal Jo Jørgen Stordal fortelle om Augmenter Reality (AR) som er den mindre sexy fetteren til Virtual Reality (VR) men som har potensiale til å drastisk endre måten man jobber, leker og lærer. Hans Gerhard Meier i Norway Makers kommer for å snakke om Makerspace, og har som visjon å dyrke skaperglede og innovasjon i skjæringspunktet mellom kunst, teknologi og innovasjon. Fra Kjedelig Uten Oss kommer Jonas Strømsodd som skal snakke om kodehoder og kodens muligheter. Deretter blir den en oppsummering om hvordan det kan satses i Valdres, før demonstrasjonen av AR-teknologi fortsetter så langt interessen er der.

Arrangementet krever påmelding og har påmeldingsavgift.

Kommentarer til denne saken