Tillater retur for bobiler og de med fast vognplass

Nord-Aurdal kommune letter på restriksjonene, og tillater delvis åpning av campingplasser med enkelte unntak.

Nord-Aurdal kommune letter på restriksjonene, og tillater delvis åpning av campingplasser med enkelte unntak.

Nord-Aurdal kommune har letter på restriksjonene, og tillater delvis åpning av campingplasser fra 21. april - samme dag som hytteforbudet oppheves.

DEL

NORD-AURDAL: Campingplasser ble vedtatt stengt 20. mars, men kommuneoverlege Per Einar Jahr og kommunedirektør Kristian Sagnes Damstuen forteller i brevet sendt til campingvirksomhetene i kommunen at kommunen innretter seg etter nasjonale retningslinjer. Dette innebærer at campingplasser kan åpne opp for gjester med fast vognplass.

Sanitær holder stengt

Med hensyn til sittebegrensing har Jahr vedtatt at felles sanitæranlegg fremdeles skal holdes stengt. Campingplasser oppfordres om å legge til rette for ekstra hygienetiltak i forbindelse med vannpåfylling og tømming av kjemikalietoalett.

Selv om det ikke står spesifikt at bobiler tillates på lik linje med gjester med fast vognplass, spesifiserer kommunen at de ikke nekter besøkende med bobil. De samme bestemmelsene vil gjelde også for bobiler om at sanitæranlegg internt i bilene skal benyttes.

– Veldig lettet

Kaja Funder Idstad ved Fagernes Camping forteller det var en gledelig beskjed å få.

– Det er veldig positivt at det lettes litt og litt på restriksjonene!

Hun forteller det er 75 faste vognplasser på campingen, og at hun har vært spent på utfallet.

– Mange bruker jo dette som hytte, så jeg har lurt fælt på hvordan dette ville utvikle seg i forbindelse med hytteforbudet og slikt. Men nå kan de snart endelig ta i bruk "hytta" si igjen.

Sanitæranleggene stenges naturligvis slik spesifisert i brevet, men Idstad vil holde oppe en stasjon for vann og tømming av kjemikalietoalett.

– Slik blir det veldig enkelt å holde rent i forbindelse med smittevernhensyn, så det problemet ble løst ganske raskt! Nå oppfordrer jeg bare alle til å legge ferien sin til Norge, det trenger vi alle, forteller hun blid.

Artikkeltags