Gå til sidens hovedinnhold

Tiltak mot Coronavirus: Beitostølen Helsesportsenter stenger for offentlig bading

Artikkelen er over 1 år gammel

Tiltaket med å stenge svømmebassenget for offentlig bading er et av flere tiltak ved Beitostølen Helsesportsenter, i forbindelse med å begrense spredning av Coronavirus.

Beitostølen: – Beitostølen Helsesportsenter har med bakgrunn i pågående utvikling av Coronavirus i Norge iverksatt en rekke tiltak. Det primære formålet med tiltakene er å ivareta driften ved senteret og sikkerheten til de som er på opphold.

Grunnlaget for tiltakene er fortløpende informasjon og råd utstedt av Folkehelseinstituttet og en løpende situasjonsvurdering i forhold til senterets drift, skriver direktør Astrid Nyquist i en pressemelding.

Følgende overordnede tiltak er iverksatt:

  • Forholdsregler og rutiner med hensyn til smitteforebygging, jfr. offentlige anbefalinger.
  • Beredskapsplaner i tilfelle mistanke eller påvisning av smitte.
  • Vi gjennomfører kartlegging av reisehistorikk og eventuell kontakt med mulige smittekilder før våre brukere ankommer.
  • Vi kartlegger også øvrige besøkende tilsvarende, og har iverksatt begrensninger for tilfeldig aktivitet ved senteret.
  • En konsekvens er at Beitostølen Helsesportsenter fra 4. mars har besluttet å stenge tilbudet om offentlig bading som et forebyggende tiltak inntil videre. Begrunnelsen for stengning er at Coronaviruset overlever lenge på overflater og er hardføre. Vi vurderer det som en økt smittefare når våre brukere skal dele fasiliteter med personer vi ikke har muligheten til å kartlegge.

– Situasjonen overvåkes kontinuerlig av vårt medisinske personell som sammen med senterets ledelse fortløpende vurderer nødvendige tiltak i et føre-var-perspektiv, legger Nyquist til.

Les også

Smittevernoverlegen: – Har sluttet å håndhilse og tar en dag om gangen

Les også

Ingen koronasmitte i Valdres, så langt ...

Kommentarer til denne saken