Gå til sidens hovedinnhold

Tirsdag døde en eldre pasient med Covid-19-sykdom i Nord-Aurdal

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunedirektør Kristian Damstuen har i dag sendt ut en pressemelding som forteller at Valdres har fått sitt første dødsfall som følge av koronaviruset.

Nord-Aurdal: Pressemeldingen er særdeles knapp. Det står: "Tirsdag 24. mars døde en eldre pasient med Covid-19-sykdom. Av personvernhensyn kan det ikke gis ytterligere informasjon om den avdøde."

Kommuneoverlege Per Einar Jahr forklarer at kommunen ikke vil gi ytterligere opplysninger på grunn av små forhold og personvernhensyn.

– Dette er usigelig trist av hensyn til den dødes pårørende og alle dem rundt pasienten, sier Jahr. Han bekrefter at avdøde er en av de fem som har vært registrert som smittet i Nord-Aurdal i mange dager, og sier det ikke er kommet til nye smittede i løpet av denne uken.

– At denne pasienten nå har gått bort endrer ikke hvordan vi jobber videre i kampen mot korona-smitten. Vi vet hvor farlig pandemien er, og at vi må påregne at den kan ta liv også her. Målet vårt som nasjon er at hver smittet skal smitte færre enn en i tiden fremover. Vi fortsetter, men det er klart vi føler en tristhet, avslutter Jahr.

Dette betyr at det totalt er 14 korona-smittede personer som har dødd i Norge.

Kommentarer til denne saken