VANG: Det er ikke unikt for Vang. Også tidligere har de hatt kampanjer med flere stillinger, slik at man kan velge og vrake - og kanskje finne en passende jobb for begge i husstanden som f.eks ønsker å flytte oppover.

Generasjonsskifte

Både privat og offentlig sektor leter etter nye hoder, og næringsutvikler i Innovangsjon, Dag Inge Bruflot, forteller at de har hatt god erfaring med denne typen "slipp":

– Det er et lite generasjonsskifte på gang i kommunen, samtidig som flere private aktører trenger folk. Da har vi gode erfaringer med å samle det i en felles kampanje.

Både Vang og andre steder i Bygde-Norge har gjort lignende stunts før, med tilfredsstillende resultater.

– Med såpass mange utlyste stillinger må det nok inn noen nye til regionen for å komme i mål. Da har det vist seg som et godt virkemiddel med brede kampanjer der både par og enkeltpersoner på leting etter et sted å slå seg ned kan finne noe interessant, sier Bruflot.

Flere av stillingen i kampanjen har vist seg utfordrende å finne folk til. Håpet er at en samlet front mot verden kan sørge for folk inn.

– Vi har sett flere ganger at slike kampanjer som dette faktisk fungerer. Det går for eksempel unger i barnehagen i Vang som ikke hadde kommet til oss om det ikke var for tidligere kampanjer, forteller en offensiv Bruflot.

Se alle stillingene ledige her.