Gå til sidens hovedinnhold

Tjuveriraid med ni forhold toppet seg i Bruflat i natt – stjal snøfreser fra bårehuset tilhørende Bruflat kirke

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder for forebyggende operativ seksjon i Valdres, Bård Sørumshaugen, er mildt sagt opprørt over de siste ukers tjuveriraid i Valdres. Ikke mindre enn ni ganger har tjuver brutt seg inn eller stjålet lett omsettelige varer rundt omkring i distriktet.

Valdres: – Vi har hatt ni forhold på fem uker, og tjuvene har gått etter lett omsettelige varer, som for eksempel snøfresere. Det startet 14. januar, og da var det tjuveri fra en byggeplass på Aurdalsåsen. Der ble det stjålet driller, bajonettsag, kompressor og slanger. 19. januar var det et tjuveri fra et uthus i Ulnes, og der ble det stjålet en Yanmar snøfreser. Den var gul og blå. Her ble det også stjålet felgsett, bildeler og spekepølser, av alle ting, sier Sørumshaugen.

Fem snøfresere

5. februar var det innbrudd på Valdres kommunale renovasjon (VKR) i Rogndokken. Der fikk vi melding om at det var borte to snøfresere, en eldre rød Ariens og en ny mørk rød Honda med belter. Total verdi ble her anslått til 80.000 kroner.

– De som har brutt seg inn her må ha vært kjent, eller har vært på befaring på området på forhånd, sa daglig leder i VKR, Eivind Berg, den gang.

Samme dag, 5. februar, ble det meldt om innbrudd i en bil på Leira. Fra den var det stjålet en drill og ei verktøykasse, like ved gamle Leira skule.

– 6. februar ble det stjålet ei grønn byggtørke, en varmekanon ved den nye Lundebrua. Så ble det stille noen dager, før det startet igjen denne uka, sier Sørumshaugen, som håper at publikum kan bistå med tips, slik at politiet får satt kloa i tjuvene.

Toyota varebil i Hedalen

18. februar var det et grovt tjuveri hos Hedalen Sveis og Rep i Hedalen, og der ble det blant annet stjålet en feilkodeleser for bil, et par muttertrekkere, som er luftverktøy, og mye annet lett omsettelig verktøy til en anslått verdi på 50.000 kroner. En eldre rød Toyota varebil er observert de siste dagene, som vanligvis ikke ferdes i Hedalen.

Fra Hovli Auto ble det i dag oppdaget at det er stjålet en snøfreser, samt en vinsj og et batteri til den vinsjen far ei biltralle. Den er demontert fra biltralla, så her har tjuvene hatt god tid.

I Månovegen på Leira ble det oppdaget at det er borte en Ariens snøfreser fra en åpen garasje, også det siste døgnet.

Observert to menn i Bruflat

Natt til tirsdag har det vært tjuver på ferde i Bruflat i Etnedal.

– Det er stjålet en snøfreser med belter fra bårehuset tilhørende Bruflat kirke i natt. Politiet har sjekket området, og det er observert en sølvgrå Volkswagen Transporter i området rundt bensinstasjonen på Bruflat.

– Det er vitneobservasjoner på to karer som lusket rundt Bruflat kirke klokka 00.30 natt til tirsdag, forteller Bård Sørumshaugen, som også forteller at vitnet ringte inn melding, men vaktsentralen valgte å ikke sende noen politipatrulje på bakgrunn av denne observasjonen.

– Vi ønsker tips i saka, og det er en ærlig sak å melde fra om alt man kan ha mistanke til, sier Sørumshaugen.

– Vi håper folk ikke slutter å melde fra når de ser noe mistenkelig, sier han.


Ber folk være observante

Politiet vil naturlig nok ha kloa i disse tjuvene.

– Det er stjålet fem snøfresere på tre uker, og folk bør passe på litt ekstra. Ikke la det stå åpent noe sted. Folk kan ringe 02800 for å tipse, og 112 dersom de ser at det foregår innbrudd noe sted. Da kommer de til øyeblikkelig hjelp, avslutter Bård Sørumshaugen.