Gå til sidens hovedinnhold

To nye smitta i Vestre Slidre: – Dessverre er det ikke kjent smitteveg hos noen av dem

Det er bekreftet to nye tilfeller av covid-19 i Vestre Slidre torsdag 8. april. Det stadfester kommuneoverlegen.

VESTRE SLIDRE: Kommuneoverlege Siw O. Fosheim opplyser til avisa at det ene tilfellet følges opp av Nord-Aurdal kommune, men at vedkommende har fire lokale nærkontakter som er satt opp til testing i morgen. Disse er i karantene i 10 dager.

18 nærkontakter

– Det andre tilfellet er satt i isolasjon sammen med sin ektefelle, og nærkontakter er sporet og satt i karantene, sier Fosheim.

Hun opplyser at det dreier seg om 11 lokale nærkontakter og sju utenfor kommunen. Husstanden til disse igjen er satt i ventekarantene.

– Begge de påvist smittede har milde symptomer. Dessverre er det ikke kjent smitteveg hos noen av dem til nå, sier kommuneoverlegen.

Smitte i Kiwi-systemet

Ved 16-tiden torsdag opplyste Fosheim at Kiwi-butikken i Røn var stengt med umiddelbar virkning grunnet smittesporing.

– Vedrørende Kiwi Røn, er det bekreftet smitte hos en ansatt i KIWI-systemet. Dette har ført til stenging av butikken i kveld for at smittesporing skal gjennomføres og butikken desinfiseres, sier kommuneoverlegen til avisa ved 21-tiden torsdag kveld.

Fosheim forteller at samtlige tilsatte ved avdelingen i Røn blir satt opp til testing i morgen tidlig.

– 11 av disse er definert som nærkontakter.

Les også

Kiwi Røn stengt med umiddelbar virkning

Jobbes med å skaffe folk

– Noen håper vi kan slippe på arbeid etter testing og ventekarantene. Jeg er kjent med at det jobbes iherdig for å skaffe folk til i morgen tidlig, som ikke har Kiwi Røn som sin daglige arbeidsplass, sier Fosheim.

Totalt skal cirka 30 personer testes i morgen tidlig, opplyser hun.

Oppfordring til kunder

Kommuneoverlege Siw O. Fosheim kommer med følgende oppfordring til personer som har vært innom den aktuelle dagligvarebutikken:

– Alle som har vært på Kiwi Røn i perioden lørdag 27. mars til og med tirsdag 6. april, må være observante på egne symptomer. Dersom man utvikler symptomer, må ta kontakt med Slidre legesenter på telefonnummer 61344790 for å avtale tid til testing.

Kommentarer til denne saken