To nye smittede i Vestre Slidre satt i isolasjon, kommuneoverlegen sier dette var ventet

Kommuneoverlege Siw Fosheim i Vestre Slidre kommune opplyser at ytterligere to familiemedlemmer bosatt i kommunen er satt i karantene.

Kommuneoverlege Siw Fosheim i Vestre Slidre kommune opplyser at ytterligere to familiemedlemmer bosatt i kommunen er satt i karantene.

Det er 1. desember registrert to nye smittetilfeller i Vestre Slidre. Det opplyser kommunedirektør Martin Sæbu i en pressemelding onsdag morgen.

DEL

Kommuneoverlege Siw Fosheim opplyser til avisa Valdres at disse to nye tilfellene var veldig ventet.

– De er i familie med de tidligere meldte som er er bosatt i vår kommune. De har sittet i karantene i en uke allerede, forteller Fosheim.

– De testet negativt i første runde, men ble testet om igjen i går, og da var testene positive. De er derfor satt i isolasjon i likhet med de andre. Det betyr altså at samtlige smittede i kommunen nå i isolasjon. Jeg opplever at de smittede etterlever tiltakene på en god måte.

Har oversikt og kontroll

– De som er smittet har milde eller ingen symptomer nå. Vi har god oversikt, og smittesporingen rundt dem er ansett for å være ferdig. Jeg er ikke mer bekymret på grunn av disse to siste tilfellene, sier Siw Fosheim.

Avslutter karantene

– Når det gjelder saken knyttet til en gudstjeneste av holdt i kommunen, så er planen at karantenen for samtlige avsluttes i kveld da det til nå ikke er mistanke om flere tilfeller, forteller kommuneoverlegen.

– Hvordan har disse sakene påvirket lokalmiljøet?

– Jeg har en opplevelse av at folk har vært bekymret, men jeg mener det ikke er grunn til å være det nå.

– Er det noen sammenheng mellom dem som var på gudstjeneste, og de som nå sitter i isolasjon?

Nei, det er ingen kjent sammenheng mellom de to tilfellene, sier kommuneoverlege Siw Fosheim.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken