Gå til sidens hovedinnhold

To nye smittetilfeller – ett i Nord-Aurdal og ett i Øystre Slidre

Det er bekreftet to nye smittetilfeller i Valdres det seneste døgnet.

NORD-AURDAL/ØYSTRE SLIDRE: Mandag 24. mai er det bekreftet et nytt smittetilfelle i Nord-Aurdal og et nytt smittetilfelle i Øystre Slidre. Begge to kan knyttes til situasjonen med spisestedet Tasty House forrige helg.

Testet positivt på andre prøve

Kommuneoverlege i Nord-Aurdal, Per Einar Jahr, forteller at det er en del arbeid med testing og karantener i forbindelse med denne situasjonen. Vedkommende som testet positivt nå skulle egentlig testes ut av karantene. Det betyr at det omrokkeres i karantenegruppene.

– Du har de som er satt i karantene, og kontakter av disse igjen som er satt i ventekarantene. Når nærkontakter tester negativt på første test, slippes de i ventekarantene ut av denne.

Men når nærkontakten da tester positivt på andre prøve, så må de som var i ventekarantene inn i karantene igjen – og da i vanlig karantene denne gangen.

– Slik er det iblant dessverre.

En god del vil allikevel slippe ut av karantene i løpet av den første halvdelen av denne uka.

– Jeg vil si at vi allikevel har god kontroll på situasjonen.

Les også

Alle ansatte testet negativt – krysser fingrene for at smitten ikke har spredd seg: – Det er det som er viktig nå!

6-7 i karantene

Øystre Slidre kommune fikk 20. mai et positivt tilfelle, men dette hadde ikke tilknytning til situasjonen. 2. pinsedag kan det dermed også bekreftes konsekvenser i Øystre Slidre som en følge av situasjonen på Tasty House, forteller kommuneoverlege Arild Jacobsen.

Personen som er bekreftet smittet har allerede sittet i karantene, men nærkontakter skal testes tirsdag. Tilfellet er såpass ferskt at Jacobsen ikke har rukket å regne på det, men anslår grovt at det er snakk om 6-7 personer. Dette skal gjelde samme situasjon som i Nord-Aurdal, at vedkommende egentlig skulle testes ut av karantenen. Også her er det omrokkering i karantenegruppene.

Kommentarer til denne saken