JOTUNHEIMEN: Paret skal ha begitt seg ut på en fottur fra Memurubu som skulle ta de over Besseggen til Gjendesheim.

På grunn av værforholdene, som skal ha vært tåkefulle og preget av regn-/snøbyger, turte de ikke fortsette ferden, og ba politiet om bistand.

Like etter klokken 19.30 meldte politiet at ytterligere et par hadde bedt om assistanse på Besseggen da de var slitne og kalde. Politi og Røde Kors ble bedt om å bistå begge parene.

Operasjonsleder Kristian Bjånes opplyste da at det var mannskap fra Vågå som hadde rykket ut til meldingene, på bakgrunn av avstand og kapasitet.

Status like før klokka 20.00, var at politiet ikke hadde klart å opprette kontakt med det utenlandske paret som ringte inn først, da telefondekningen kunne være varierende. Det skulle da tas ut båt på Bessvatnet, og letemannskap skulle gå den samme stien fra Memurubu som paret gikk.

Frivillige sherpaer gikk det andre paret i møte. Rundt klokken 20.30 meldte politiet at det andre paret er funnet og assistert. Kvinnen var noe nedkjølt, derfor ble luftambulanse rekvirert, og hun ble flydd til behandling. Mannen ble fulgt ned fra fjellet.

Like før klokken 22.00 kunne politiet melde om at også det første paret som ba om hjelp, var funnet i god behold av en lokal kjentmann som fulgte dem ned til Bessheim Fjellstue. Aksjonen kunne med det avsluttes.