Gå til sidens hovedinnhold

Tom for ideer til ting å fylle ferien med denne uka? Her er fem tips fra Visit Valdres

Gjennom sommerferien vil Visit Valdres hver uke komme med nye tips til hva du kan finne på av aktiviteter og opplevelser i Valdres. Her er tipsene for uke 31.

Hedalen Kulturfestival

06.-08. august er det duket for Hedalen Kulturfestival, i litt mindre skala. I stedet for å gå for sammenhengende festival blir det fire enkeltstående arrangement, hvor man må kjøpe billett til hvert enkelt. Merk at antall billetter er veldig begrensa! Besøk denne siden for program og billettkjøp.

Les også

– Vi la nok igjen sjela vår da vi flytta

Klatreparken i Beito

Beito Klatrepark er en artig og utfordrende høydebane i skogen i Beito. Elementene i klatreparken er bygget med tau, noe som skaper mer bevegelse i løypene og gjør at klatreparken er mer livlig, utfordrende og morsom å klatre i.

Parken ligger i et privat område og du må ha med instruktør fra Beito Aktiv. Det er tre forskjellige løyper, grønn, rød og sort. Den sorte løypa er mest krevende. Det finnes også en egen mini klatrepark for de minste (105-140 cm, maks 30 kg.)

Mini-klatreparken ligger rett ved siden av den store klatreparken som begge har samme åpningstider. Må forhåndsbookes. Les mer og bestill her.

Les også

Ble byssa i søvn av motorduren

Indian Summer Meet på Valdres Folkemuseum

Velkommen til veteranmotorsykkelutstilling på Valdres Folkemuseum! I helga 05.-08. august arrangerer Norsk Indian Klubb nok en gang sitt årlige Indian motorsykkelstemne i Valdres.

Høydepunktet blir utstillingen av veteranmotorsyklene på festplassen på Valdres Folkemuseum lørdag 07. august fra kl. 14-16. Les mer her.

Les også

Nyter utsikten fra sidevogna

Tur til Mugnetinden 1739 moh

Mugnetinden er en populær og familievennlig fjelltur i Jotunheimens forgård med kjempefin utsikt til Gjendealpene med Store Knutsholstinden sentralt. Turen starter idyllisk langs elva Mugna til tjerna innerst i Mugnebotten, før man stiger jevnt og trutt oppover til utsikten åpenbarer seg på toppen.

Turbeskrivelse finner du her. OBS! Ta med håndkle for å kunne vasse i tjerna ved finvær!

Les også

Søstrene Viktoria (20) og Kristine (12) til topps i nasjonal tevling

Spise rømmegrøt

Rømmegrøten er ekte norsk tradisjonsmat som har lange tradisjoner i Valdres. I og med at grøten skal kokes på ekte rømme, er ikke dette en grøt som serveres til hverdags. Rømmegrøt er ansett som festmat, og følger valdresingen fra vugge til grav, da den gjerne serveres ved barselsbesøk, dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelser.

Tidligere var det også tradisjon å koke rømmegrøt når man var ferdige med slåtten, og i tillegg er det også vanlig å servere delikatessen til St. Hans. En oversikt over spisesteder som serverer rømmegrøt i Valdres finner du her.

Les også

Margit (71) planter hvitløk og serverer mat 960 meter over havet

Kommentarer til denne saken