Hedalen Kulturfestival

06.-08. august er det duket for Hedalen Kulturfestival, i litt mindre skala. I stedet for å gå for sammenhengende festival blir det fire enkeltstående arrangement, hvor man må kjøpe billett til hvert enkelt. Merk at antall billetter er veldig begrensa! Besøk denne siden for program og billettkjøp.

Klatreparken i Beito

Beito Klatrepark er en artig og utfordrende høydebane i skogen i Beito. Elementene i klatreparken er bygget med tau, noe som skaper mer bevegelse i løypene og gjør at klatreparken er mer livlig, utfordrende og morsom å klatre i.

Parken ligger i et privat område og du må ha med instruktør fra Beito Aktiv. Det er tre forskjellige løyper, grønn, rød og sort. Den sorte løypa er mest krevende. Det finnes også en egen mini klatrepark for de minste (105-140 cm, maks 30 kg.)

Mini-klatreparken ligger rett ved siden av den store klatreparken som begge har samme åpningstider. Må forhåndsbookes. Les mer og bestill her.

Indian Summer Meet på Valdres Folkemuseum

Velkommen til veteranmotorsykkelutstilling på Valdres Folkemuseum! I helga 05.-08. august arrangerer Norsk Indian Klubb nok en gang sitt årlige Indian motorsykkelstemne i Valdres.

Høydepunktet blir utstillingen av veteranmotorsyklene på festplassen på Valdres Folkemuseum lørdag 07. august fra kl. 14-16. Les mer her.

Tur til Mugnetinden 1739 moh

Mugnetinden er en populær og familievennlig fjelltur i Jotunheimens forgård med kjempefin utsikt til Gjendealpene med Store Knutsholstinden sentralt. Turen starter idyllisk langs elva Mugna til tjerna innerst i Mugnebotten, før man stiger jevnt og trutt oppover til utsikten åpenbarer seg på toppen.

Turbeskrivelse finner du her. OBS! Ta med håndkle for å kunne vasse i tjerna ved finvær!

Spise rømmegrøt

Rømmegrøten er ekte norsk tradisjonsmat som har lange tradisjoner i Valdres. I og med at grøten skal kokes på ekte rømme, er ikke dette en grøt som serveres til hverdags. Rømmegrøt er ansett som festmat, og følger valdresingen fra vugge til grav, da den gjerne serveres ved barselsbesøk, dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelser.

Tidligere var det også tradisjon å koke rømmegrøt når man var ferdige med slåtten, og i tillegg er det også vanlig å servere delikatessen til St. Hans. En oversikt over spisesteder som serverer rømmegrøt i Valdres finner du her.

Les også

Da Margit (71) måtte rive sælet, tok hun hammeren fatt og bygde opp alt på nytt – nå serverer hun mat på den gamle taksteinen til turister