Spåtind

Spåtind er den høyeste fjelltoppen i Etnedal, og kan nås fra både Feplassen, Lenningen og Fjellsætri. Turen er ca. 12 km lang og tar 3-5 timer, alt etter utgangspunkt, form og antall og lengde på pauser.

Terrenget er snilt og lettgått, og fra toppen er det fantastisk utsikt og postkasse med bok til å skrive seg inn i. Gå inn her for en mer detaljert turbeskrivelse samt informasjon om mange andre flotte turmål i Valdres.

Fellestur til Storberget/Bergflagget i Skammestein med DNT Valdres

Valdres har noe ingen andre har. Til sammen fem bergflagg; alle med sin historie. Alt fra motstand mot unionen med Sverige til protest mot EU.

11.08. arrangerer DNT Valdres tur til bergflagget på Storberget i Skammestein. Turen går på god skogsveg, og deretter en kort på sti ned til en hvilebenk med flott utsikt fra berget, rett over Flagget.

Etter en pause her går turen videre på sti til toppen av Storberg. For mer informasjon, gå inn her. Turen er gratis og åpen for alle (du trenger ikke å være medlem i DNT). Påmelding til turleder innen 09.08.

Kunstutstillinger i Skammestein

Denne uken kan du oppleve hele to severdige kunstutstillinger i Skammestein ved Beitostølen, i Eker Gård Galleri og i Galleri Jøtun.

I Galleri Jøtun holdes det en kunstutstilling med verk av Anne Kristine Thorsby. Åpningstider: 31. juli– 14. aug 2021. Lørdag 14. august er det avslutning/finnisage.

Her vil det være bl.a. kunstnersamtaler med Anne Kristine Thorsby og Cecilie Broch Knudsen og kulturinnslag ved Wenche Medbøe, aktør fra Spelet om Ridderspranget. Les mer her.

Du finner Galleri Jøtun 200-300 m fra avkjøringen i Skammestein mot Ryfoss.

I galleriet på Eker Gård vises det en salgsutstilling med verk av Ari Behn. Utstillingen er åpen fra 6.-22. august. I tillegg til Ari Behns kunst byr vi på skulpturutstillingen: "Henrik Ibsen for dummies", signert Anni Onsager. Opplev også vår frodige permakulturhage. Eker Gård Galleri ligger i Bygdinvegen 3150. Les mer her.

7TINDAR-tur på Eidsbugarden og vafler på Tyinholmen

Ta deg en tur inn til Tyinholmen og Eidsbugarden! Velg mellom 7 lette toppturer som er skiltet fra Eidsbugarden: Sløtafjell, Torshammaren, Vinjeknappen, Vinje-Utsikten, Tyinholmen-Utsikten, Høgbrotet og Gravafjell.

Kanskje du til og med rekker to av dem. Brosjyre med kart får du kjøpt på Fondsbu eller turistkontoret på Fagernes. Avslutt en deilig turdag i dette flotte området med verdens beste vafler hos Turid på Tyinholmen!

Sykkeltur til Haugseter og avstikker til fots til Urekkollen

Den 12 km lange (en vei) sykkelturen fra avkjøringen mot Jotunheimvegen langs Vinstre til Haugseter er flott, passe lang og veldig familievennlig. På Haugseter kan det nytes en bedre lunsj, og de tøffeste tar en forfriskende dukkert i Vinstre!

På returen anbefaler vi en tur til fots opp til Urekkollen, en kjapp liten tur (1,2 km en vei og ca. 200 høydemetre) med stor utsikt!

OBS! Husk å krysse over Urekåne før oppstigningen begynner og gå opp på venstre side av elva. Stien er umerket, men tydelig.

Barnas favoritt – gårds- og stølsbesøk i Valdres

Det nærmer seg sesongslutt for de sommeråpne gårdene og stølene, så benytt muligheten til å oppleve stølslivet på nært hold.

Hyggelige aktiviteter for hele familien som å hilse på dyrene, være med på dyrestellet og lære om gamle tradisjoner som ysting av ost. Gardsutsalg og enkel servering.

Noen tilbyr også overnatting. Gå inn her for en oversikt over gårds- og stølsopplevelsene i Valdres.