- Alt tyder på at trafikken vil flyte fint i dag

Artikkelen er over 2 år gammel

Med finværet i går brukte mange dagen i fjellet, noe som bidro til at påsketrafikken ble fordelt over hele dagen – uten større køproblemer. Trafikkoperatør Jeanette Andresen ved Vegtrafikksentralen venter samme trafikkmønster i dag.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) - Ja, alt tyder på at trafikken vil flyte fint, så fremt det ikke skjer hendelser. Mange vil nok også i dag utsette hjemreisen for å tilbringe deler av dagen i skiløypene eller alpinbakkene, og bidra til at trafikken fordeles utover dagen, tror hun.

Se vegvesenets webkameraer langs E6

UTSATTE HJEMREISEN: I det flotte været, valgte mange å bruke dagen i fjellet, og utsatte hjemreisen til kvelden. Ifølge Vegtrafikksentralen bidro det til jevn og fin flyt i trafikken gjennom hele dagen.

UTSATTE HJEMREISEN: I det flotte været, valgte mange å bruke dagen i fjellet, og utsatte hjemreisen til kvelden. Ifølge Vegtrafikksentralen bidro det til jevn og fin flyt i trafikken gjennom hele dagen. Foto:

Stor hjemfart i går

I likhet med foregående år, var det stor hjemfart første påskedag. De siste årene har trafikken denne dagen vært betydelig større enn andre påskedag. I fjor passerte 26.104 biler E6 ved Minnesund, dagen etter 17.162.

Vegtrafikksentralen forventer samme hjemreisemønster denne påsken, selv om det flotte været kan ha bidratt til at flere er en dag lenger.

- Mange reiste i går. Trafikken langs E6 var stor, men den fordelte seg over hele dagen, fra tidlig til sent. Det bidro til fin flyt. Trolig skyldes det at mange ventet med å reise, for å nyte dagen i det fine været, sier Andresen, og viser til at det var tett trafikk forbi Lillehammer fram til 22-tiden.

Bare to ganger i løpet av dagen så Vegtrafikksentralen det nødvendig å anbefale omkjøring via riksveg 4 fra informasjonstavlen på Biri.

- Den ene gangen var sent i går kveld på grunn av kødannelser, den andre tidligere på dagen på grunn av et trafikkuhell. Stort sett fløt trafikken fra Gudbrandsdalen og Lillehammer-området fint, sier Andresen.

Se Vegtrafikksentralens oppdateringer

- Vær tålmodig

Ved 10-tiden i dag morges var det ennå ingen stor trafikk på E6 forbi Lillehammer.

- Hva vil du oppfordre trafikantene til?

- Vær tålmodig. Havner du i kø, unngå forbikjøringer og hold køen. Følge trafikken og løft blikket, sier Jeanette Andresen.

Med finværet kan hun også melde om fine kjøreforhold.

- Alle fjellovergangene er åpne – med gode kjøreforhold.

Artikkeltags