100 000 kroner i start nummer 100

Lome Brage og eier/trener Bengt Erik Persson.

Lome Brage og eier/trener Bengt Erik Persson. Foto:

Av

Elitehingsten Lome Brage var atter en gang på tokt i Sverige. Det skjedde på tirsdag denne uken, og det kunne ikke gått bedre i jubileumstarten hans.

DEL

TRAV: Oppdrettet fra Hasle-familien i Lomen er en langvarig suksesshistorie, med noen dype bølgedaler i form av skader og problemer. Men han har alltid kommet tilbake, og nå er han kanskje bedre enn noensinne.

På Solvalla stakk han til tet og ledet hver eneste meter uten problemer, og det på tiden 22,9a/2140 meter - i sølehavet. Dermed føyk 100 000 kroner inn på konto til eierne, og med det ble det et flott jubileum for HG Balder-sønnen.

Solid statistikk

På 100-startsjubileumet passer det å ta en liten oppsummering av karrieren til Lome Brage hittil. 100 starter har gitt 42 seirer, 15 andreplasser og 11 tredjeplasser. Han har foreløpig kjørt inn hele 4,5 millioner kroner og travet 19,3ak som raskest.

Sterk andreplass i V75

Heidi Moen hadde to hester til start i V75 på Bjerke onsdag. Lustra Odin galopperte seg vekk dobbelt, mens Voje Eldin fortsetter å imponere. Etter en bra start var treåringen fremme i dødens 1200 meter fra mål, og inn mot den siste svingen trykket han seg til tet. Han fikk hard kamp av favoritten til slutt og måtte strekke våpen, men andreplassen på rekordtiden 31,9v/2160 meter var av den imponerende sorten.

På trippel for første gang

Estelle Trøjborg er en fersk dame i disse spalter. Det tok ikke mer enn to starter før hoppa til Per Løberg havnet på trippelen. Etter en fin reise i lederrygg så det lenge ut til at det skulle gå mot en andreplass, men hoppa mistet aksjonen litt til slutt og ble knepent slått til tredje. Uansett en flott innsats, og tiden notert ble 19,8v/2100 meter.

Ingen suksess under sal

To hester prøvde seg i et montéløp i Drammen på mandag. Lome Gant innledet i lederrygg, men fikk tidlig problemer. Sprett Odin prøvde seg for første gang i monté, men han galopperte seg vekk i første sving.

Artikkeltags