Gå til sidens hovedinnhold

Travel jul for smittesporingsteamet i Vestre Slidre - fem positive prøver i romjula

Kommuneoverlege Siw O. Fosheim melder om en travel jul for smittesporing og testing i Vestre Slidre, etter at det den siste uka er påvist Covid-19-smitte hos tre fastboende og to hyttefolk.

VESTRE SLIDRE: De tre positive testene fra fastboende er i tilknytning til samme familie, og alle tre er voksne, opplyser Fosheim. De ble testet 1. juledag i Nord-Aurdal, og var først satt i karantene som nærkontakter etter å ha hatt besøk fra annen familie utenfor Valdres. Karantenen er nå blitt til isolasjon.

– Alle har milde symptomer til nå. Nærkontakter er sporet, satt i karantene og testet, men vi venter fortsatt på noen svar, forteller Fosheim.

Også smitte på Vaset

Det er også oppdaget smitte hos et voksent par på en hytte på Vaset som kommer til å reise hjem. Disse har trolig bragt med seg smitten hjemmefra.

– De er ikke bosatt i vår kommune. En av disse var uheldigvis på gudstjeneste i Slidredomen julaften. Vi har sporet de vi mener er mulige nærkontakter her, da kirken hadde svært god oversikt. Disse vil også bli testet. Øvrige kirkegjengere får beskjed om å være observante på egne symptomer og kontakte dersom noe oppstår.

Hun anslår at ca. 25 personer er direkte berørt som følge av de to smittesituasjonene, men at de med lokal tilhørighet er noe lavere da paret på hytta ikke er lokale.

Oppfordrer til munnbindbruk

Fosheim vil heretter oppfordre sine innbyggere til å benytte munnbind når de går på butikken i romjul/ nyttår og når man ikke sikkert kan holde 1 meter avstand, og generelt være observante på avstand og håndhygiene.

– Dette er en påminning om å følge smittevernregler og føringer om hvor mange som skal være sammen i høytiden. Særlig viktig er det å holde god nok avstand til de som er i risikogruppene. Vi mener å ha god oversikt over situasjonen, men man vet jo aldri helt sikkert nå når det er mye folk i farten og mye samvær.

Hun krysser fingrene for at situasjonen ikke eskalerer, og at de har kontroll.

Kommentarer til denne saken