Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittetilfeller i Nord-Aurdal – bedrift stengt en kortere periode på grunn av nærkontakter

Fungerende kommuneoverlege Ole Tveiten informerte 11. august om at det er tre nye positive koronatester i kommunen. Det sier kommunedirektør Martin Sæbu.

NORD-AURDAL: En av de smittede skal oppholde seg i Valdres. Som en følge av disse smittetilfellene er bedriften Wangensten på Leira stengt en kortere periode med bakgrunn i nærkontakter.

Det informeres videre om at smittesporingsteamet har relativt god oversikt over smitteveg.

Gjestearbeidere

Tveiten forteller at ingen av de tre smittede har folkeregistrert adresse i Nord-Aurdal, og at smittetilfellene derfor ikke dukker opp på lokal statistikk.

– To av de har vært gjestearbeidere med kortere vikariat, den siste er også gjestearbeider men med noe lengre opphold, og har ikke fast bopel her.

Det var hos sistnevnte smitten først ble oppdaget, og det i forbindelse med utreisetest på Oslo lufthavn Gardermoen. Vedkommende sitter nå i isolasjon på Gardermoen.

Den andre smittede sitter i isolasjon i sin egen hjemkommune, og den tredje sitter i isolasjon i Nord-Aurdal for tilfellet, opplyser Tveiten.

Sliter med å nå alle nærkontakter

– Vi har jobbet med å lokalisere alle nærkontaktene, men vi har ikke hatt hell i å nå gjennom til alle ennå. Foreløpig er 17-18 nærkontakter i karantene. Men vi vet det er flere.

De aller fleste oppholder seg i Nord-Aurdal.

Først var kommunen redd for at det kunne være snakk om villsmitte, men smittevegen er kjent.

Kommentarer til denne saken