NORGE: Mye av kjærlighetsjakten nå til dags foregår i form av datingapper, og det ser ut til at friluftslivet står høyt i kurs i søket etter en ny partner, i følge en pressemelding fra Norsk Friluftsliv. En uhøytidelig undersøkelse gjort av samme organisasjon, viser at tre av frem trekker frem friluftsinteresser for å skaffe seg date.

– Handler om kultur og positive verdier

Generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, er ikke overrasket over resultatet.

– Med den økte interessen for friluftsliv de siste årene, så er jeg ikke overrasket over disse tallene. For oss nordmenn handler friluftsliv mye om kultur og positive verdier. Så når man fremhever seg selv som friluftsinteressert, så er det jo for å signalisere til en mulig make at du liker å ta vare på helsa di, sier Heimdal.

Friluftsinteresser virker tiltrekkendeÅ fremstå som «friluftsfolk» ser ut til å virke tiltrekkende, og at det er viktig å ha et stempel som sunn og sporty i datingsammenheng.

En gjennomgang av 500 norske datingprofiler i alderen 19-50 år viser at nærmere 60 prosent fremhever friluftsliv i bilder eller informasjonen om seg selv. Andelen menn og kvinner som fremhever seg selv som friluftsinteressert er svært lik.

– Mange bør også legge datene sine til ut i naturen, siden vi vet at samtaler ofte flyter bedre når man er ute og gjør noe sammen. Hvorfor ikke invitere med på kajakktur, fjelltur eller kanskje fisketur på første date? Min første date med min kone var på kanotur, og nå har vi vært gift i 34 år, sier Lasse Heimdal.