Gå til sidens hovedinnhold

Trollrock til nye høyder med adelsmann

Artikkelen er over 5 år gammel

Sjekk hvem som kommer til årets utgave!

Fjellandsbyen Beitostølen får besøk av selveste Sir Bob Geldof når Trollrock feirer 5-års jubileum 900 m.o.h, 23- 26 juli 2015.  Mannen bak Live Aid og frontfigur i legendariske The Boomtown Rats, med hiter som “I dont like Mondays”, “Rat trap” og  “Banana Republic”,  tar med seg fullt band og garanterer smakebiter fra hele sin vanvittige låtkatalog torsdag 23. Juli. Med Jotunheimen som kulisser kan festivalpublikumet nyte en naturopplevelse av de sjeldne, der fantastiske artister, kulinarisk lokalmat og unik atmosfære står i høysetet 3 dager til ende.

Høye ambisjoner

- Trollrock har vært en festival med høye ambisjoner fra starten. Vi kjører Arne Scheie- prinsippet; begynne på topp, for deretter øke. Festivalen har hatt store artister før, men at Bob Geldof skulle komme til lille Beitostølen med 294 innbyggere hadde vi ikke turt å håpe på, sier en stolt festivalsjef Atle Dalen.

Unik natur falt i smak

-Lokaliteten og naturen på Beitostølen er helt unik, og dette falt i tydeligvis i smak. Beitostølen er mest kjent som et av Norges beste skisteder, men satser nå tungt som helårsdestinasjon. Hele lokalsamfunnet stiller opp for at Bob Geldofs, og de andre artistenes, opphold lever opp til forventningene, bedyrer Dalen.

-I tillegg er samarbeid mellom festivaler i Norge vesentlig for sammen å hente store headlinere til ”overkommelige” summer, sier festivalsjefen, som har nytt godt av samarbeidet med Utkantfestivalen i dette tilfellet.

Et fenomen

Geldof er et fenomen – ikke bare en integrert del av popkulturens historie, det kulturelle landskap de siste tiårene, men også politisk. Den irske rockemusikeren er en av få punklegender som fortsatt er like aktive, relevante, ærlige og hjemsøkende som han var tilbake på syttitallet.

Geldof grunnla og var frontfigur i The Boomtown Rats som var et av de største kommersielt suksessfulle bandene i hans generasjon. I 1977 satte noen irske unggutter London på hode med den selvtitulerte debuten. Karisma og identitet skrev musikkbladene, og første singlen ”Looking after no 1” brakte de høyt inn på hitlistene. Men det var første med ”Rat Trap” fra 1978 sin ”A tonic for the troops” at de suste til toppen av hitlistene og ble verdensstjerner. Det knallsterke new wave albumet inneholdt også live klassikere som "I never loved Eva Braun", "She so moderen" og "Like Clockwork". ”I dont like Mondays” frontet neste mesterverk, ”The fine art of Surfacing” fra 1979, og ble påfulgt av det flest anmeldere mener er deres beste plate, Mondo Bongo.

Samlet stjernelag til jul

I 1984 skrev Bob Geldof låten “Do they know it`s Christmas”, samlet et stjernelag og gav ut låten til inntekt for kampen mot fattigdom i Afrika og dermed var kanskje verdens største og viktigste musikkprosjekt i gang. Låten solgte vanvittige tre millioner kopier og ble både hurtigstselgende og mestselgende låt i britisk musikkhistorie.

Prosjektet toppet seg med Live Aid i 1985 der Geldof som hovedperson organiserte en 16 timers lang konsert på Wembley i London og JFK stadium i Philiadelphia samtidig og samlet inn over 3000 kroner per sekund konserten pågikk!

Hovedrolle og tittel

Geldof ble i 1986 utnevnt til Knight Commander av Order of the British Empire, for sitt engasjement mot fattigdom.

Bob Geldof har også en karriere som skuespiller, og spilte blant annet hovedrollen i legendariske Pink Floyd - The Wall

Geldof har alene og med band gitt ut hele 14 album og hans foreløpig siste og kritikerroste soloalbum fra 2011 het ironisk "How To Compose Popular Songs That Will Sell" ("58 1/2”), og gjenspeilet hans liv fra den positive siden så vel som fra et aserbisk perspektiv

På Trollrock vil Geldof dekke sitt vide repertoar av solohits så vel som et stort antall kjente internasjonale hits av The Boomtown Rats.

Øvrig lineup Trollrock 2015:

 Kim Larsen & Kjukken, Dumdum Boys, OnklP & Slekta, Oslo Ess, Larkin Poe (US), Briskeby, Odd Nordstoga, Katzenjammer, Marit Larsen, Eva & the Heartmaker, Staut + mange flere

Kommentarer til denne saken