Highasakite til Trollrock

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter å ha bemerket seg i 2018 med sterke singler som «Out Of Order», «Elastic State of Mind» og «Mexico», slipper Highasakite endelig sitt fjerde album; «Uranium Heart». Lørdag 27. juli entrer de scenen på Trollrock.

DEL

Beitostølen: Highasakite toppet den norske radiolisa i 2018 i over tre uker med «Elastic State of Mind», og med singler som «Out of Order» og «Mexico», ga de stadige frampek om hva man kunne forvente av deres nye album. Med tidligere fullengdere som «Camp Echo» (2016), «Silent Treatment» (2014) og debuten «All That Floats Will Rain» fra 2012, har Highasakite allerede bevist at de mestrer albumformatet med strålende kritikker og høye listeplasseringer. «Silent Treatment» lå blant annet på VG-lista i over hundre uker, noe som den gang slo alle rekorder. «Uranium Heart» har blitt et personlig album for vokalist og låtskriver Ingrid Helene Håvik og trommeslager Trond Bersu, og denne gangen har Bersu produsert albumet. For Håvik og Bersu falt bitene på plass da Trond satte seg i produsentstolen, og samarbeidet mellom de to ble like tett og intimt som da de gikk på jazzlinja på NTNU og dannet Highasakite tilbake i 2010. De forteller likefullt at arbeidet var møysommelig, og ikke uten press.

– Det har vært en lang prosess med å finne tilbake til låter jeg virkelig var fornøyd med, og skrive nye låter uten et ønske om å tilfredsstille alle kriterier man trenger for å lage et godt pop-album, men heller skrive fritt uten andres ønsker liggende i bakhodet. Å følge smaken sin er krevende, forteller Håvik.

Det var klart fra start at «Uranium Heart» ville ta et steg vekk fra mer voldsomme «Camp Echo», og sinnet og panikken som kunne skimtes i vokalen til Håvik på deres forrige album er ikke like fremtredende denne gangen.

– Jeg har allerede vært sinna på en hel plate, og spyttet ild. Jeg har laget det albumet. Nå ønsket jeg å gjøre noe annet. Jeg er ikke like sint lenger, forteller Håvik.

Resultatet er varmere og nærere med inspirasjon tatt fra atmosfæriske 80-talls soundtracks.

– Det har blitt mer følsomt og intimt, sier Bersu.

– Det er ikke ment å være et ”fest-album”. «Uranium Heart» er fullt av sterke melodier, som beveger seg gjennom ulike landskap. Noen nedstrippet og rolige, og andre større og mektigere.

Det hele har blitt en reise gjennom Ingrid og Tronds innerste verden. Til tross for at det tidvis har stormet rundt Highasakite, er gleden rundt prosjektet større enn noen gang, og Bersu og Håvik gleder seg til å vise frem «Uranium Heart», og ikke minst til å reise på ny turné, spille låtene live med ny besetning og ta Highasakite inn i et nytt kapittel.

– Jeg har ikke vært så begeistret for Highasakite som jeg er nå, på veldig lang tid, avslutter Håvik.

Etter å ha solgt ut Oslo Spektrum, spilt konserter over store deler av verden og headlinet festivaler over hele landet, tok Highasakite en pause fra turnélivet for å konsentrere seg om å lage ny musikk.

Artikkeltags