Kulokk-jingle på Trollrock

Gyda Grøndalen og Bjørnar Hegge skal markere åpningen av hver konsertdag under Trollrock-festivalen.

Gyda Grøndalen og Bjørnar Hegge skal markere åpningen av hver konsertdag under Trollrock-festivalen. Foto:

Trollrock har laget jingle med autentisk kulokk fra Valdres. Med spreke toner satt i system av musiker og riggsjef Bjørnar Hegge, og lokk fra musiker og lærer Gyda Grøndalen, skal Trollrock markere åpningen av hver konsertdag under festivalen.

DEL

BEITOSTØLEN: – Dette var et spennede prosjekt, sier Gyda Grøndalen, som hele livet har jobbet mye innenfor musikk fra klassisk til folkemusikk.

– Jeg syns alltid det er spennende å prøve noe nytt, og da Bjørnar tok kontakt med meg for et så spesielt og konkret ønske, var det moro å takke ja - dette er jo ikke en hverdagslig kombinasjon.

Kulturelt møte

Selv om Grøndalen har et bredt musikalsk bakteppe, er nok Bjørnar Hegge i et helt annet rom musikalsk.

– Jeg er først og fremst opptatt av musikk og ikke sjangere. Når det er sagt så er det uansett en noe røffere stil som ligger mitt hjerte nærmest, forklarer Hegge.

– Det som likevel er spennede med musikk og produksjon er at det meste kan kombineres, og for en slik oppgave som dette føltes det faktisk naturlig å kombinere en tradisjonell lokk fra Valdres med rock.

Fra kulokk til festivallokk

Grøndalen er en ivrig musiker og er kjent fra blant annet koret Kurve. Lokk er noe hun er kjent med fra før, men ikke hører så mye til lengre.

– Det var jo ikke bare vanlig, men nødvendig for budeiene å lokke tidligere. Når det var tid for melking så stod de å lokket kuene tilbake til fjøset, spesielt på stølen. På Trollrock på selveste Beitostølen, eller beitestølen, så passer jo dette meget godt inn. Det er et lite uttrykk for hvordan det var tidligere akkurat på denne plassen.

Trollrock er siste helgen i juli og foregår på Beitostølen Skistadion med omlag 3500 besøkende hver dag.

Artikkeltags