Gå til sidens hovedinnhold

Tror smitteutbruddet nærmer seg slutten: – Vi er glade for å kunne melde om lave smittetall nå

De siste par ukene har 69 personer i Nord-Aurdal fått påvist koronaviruset. Nå tror kommunen at det nærmer seg slutten på utbruddet.

NORD-AURDAL: – Vi er glade for å kunne melde om lave smittetall nå, skriver Knut Arne Fjelltun, ordfører i Nord-Aurdal i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Så langt i november har det blitt påvist 69 smittetilfeller av korona i Nord-Aurdal. Det har vært spesielt barneskolen og ungdomsskolen som har vært hardt ramma av koronasmitte, men også Frivilligssentralen har vært stengt grunna smitte.

– De siste dagene er det registrert et par smittetilfeller daglig, men alle med kjent smitteveg, skriver Fjelltun.

Frivilligssentralen holdes stengt

Tross lave smittetall, holdes Frivilligsentralen stengt til og med mandag 22. november.

Siden smittetallene begynte å stige i starten av november, har krisestaben i kommunen møttes jevnlig. Neste møte er mandag ettermiddag, og ordføreren håper krisestaben kan oppheves for denne gang.

– Kommer det ingen oppdatering etter dette møtet, må det ses på som et godt tegn. Da er smitten slått ned til lavnivå, Frivilligsentralen åpner fra tirsdag og krisestaben oppheves for denne gang, skriver Fjelltun.

Mange med symptomer

Men sjøl om det ikke er like mye koronasmitte i kommunen som for noen uker siden, er det mange som har forkjølelsessymptomer.

– Hva som er hva, er det ingen av oss som kan kjenne. Koronavaksinert eller ikke, vi må holde oss hjemme når vi er syke, teste oss og ellers forebygge alt vi kan med godt smittevern, skriver ordføreren.

Kommentarer til denne saken