Fylkesmann Knut Storberget leder TV-aksjonen Innlandet

Fylkesmann Knut Storberget leder TV-aksjonen Innlandet.

Fylkesmann Knut Storberget leder TV-aksjonen Innlandet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Knut Storberget leder TV-aksjonen for første gang, i tillegg er det også første gang TV-aksjonen har en felles fylkesaksjonskomite for Innlandet.

DEL

Innlandet: Årets TV-aksjon som går av stabelen den 20. oktober går til CARE Norge. CARE er en global bistandsorganisasjon som jobber for kvinners rettigheter.

– Nå blir det vår tur for å mobilisere for Care sin TV aksjon til høsten under slagordet «Nå er det hennes tur». Det blir viktig å få folk til å bli med på dugnaden for å sikre kvinner i verdens mest sårbare områder et bedre liv. Det er en forutsetning for økt livskvalitet for oss alle, sier fylkesmannen i Innlandet Knut Storberget.

«Nå er det det hennes tur», er altså slagordet til årets TV-aksjon, som har som mål å hjelpe kvinner i utsatte områder. Kvinnene skal få mulighet til å bestemme over egen kropp, bestemme over egne penger og følge egne drømmer. De skal få de mulighetene vi ofte tar for gitt: å skape vår egen fremtid og realisere drømmer.

TV-aksjonen kan også kalles årets mest meningsfulle spasertur. Man bidra med innsats for andre, et perspektiv som er større enn oss selv. Å gå med innsamlingsbøsse er en fysisk aktivitet og således et bidrag for folkehelsa. Det er mange unge personers første møte med humanistisk frivillighet, en effektiv kunnskapskampanje og en praktisk solidaritetshandling. I tillegg skaper det utrolig mange menneskemøter, en av de få gangene man kan ringe på i nabolaget uten avtale. Med dette som bakgrunn kan man hevde at TV-aksjonen er en viktig verdistolpe i det norske velferdssamfunnet.

CARE kan allerede vise til gode resultater når det kommer til å hjelpe jenter og kvinner. Med hjelp fra årets TV-aksjon skal CARE nå ut til 400 000 kvinner. Og hjelper de en kvinne hjelper de et helt lokalsamfunn. Erfaringene viser nemlig at kvinnene tar et større ansvar for samfunnet og storfamilien.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken