Sanitetskvinnene i Oppland trår til for årets TV-aksjon

Artikkelen er over 1 år gammel

CAREs internasjonale arbeid for kvinner engasjerer Sanitetskvinnene, og i år vil de stille ekstra opp for TV-aksjonen søndag 20. oktober.

DEL

Oslo/Valdres: CARE og Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har inngått en samarbeidsavtale for årets TV-aksjon. NKS fylkeslag, lokallag og medlemmer er oppfordret til å stille opp for TV-aksjonen. NKS Oppland har tatt utfordringen og vil blant annet være døråpner og vil spre informasjon om CARE og TV-aksjonen i alle sine kanaler samt gjennomføre aktiviteter i forkant av aksjonen.

Strålende samarbeidspartner

- Med sine neste 50 lokalforeninger i Oppland er Norske Kvinner Sanitetsforening en av de størstekvinneorganisasjonene i Oppland, og en særs velkommen samarbeidsparter som kan bidra til å løfte årets TV-aksjon, sier Fylkesaksjonsleder Wiggo Slåttsveen.

«Vi gleder oss til å være med å bidra til årets innsamlingsaksjon og er nå i planleggingsfasen»,sier Jorunn B. Granli Styreleder for NKS Oppland.

Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi 400.000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Bedre liv for kvinner

Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. Færre kvinner får gå på skole, de tjener mindre og eier sjeldnere land enn menn. De har mindre sjanse til å få egen inntekt, og blir oftere utsatt for vold i hjemmet,på arbeidsplassen og i samfunnet ellers.

I utviklingsland er bare én av ti landeiere kvinner, og 104 land har fremdeles lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Sosiale normer i mange land begrenser mulighetene kvinner og unge jenter har. Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg sjøl og sin familie.

Artikkeltags