Tasty House er ett av få serveringssteder i regionsenteret i Valdres. Tasty House er samlingssted for folk i alle aldre, ett av få utesteder på Fagernes i helgene, og et sted en kan få seg en god middag og drikke. Tasty House og de ansatte er utrolig viktig for Fagernes og Valdres. En skulle derfor tro at folk klarer å oppføre seg «ute på byen», og at ansatte her, som alle andre steder, kan utføre jobben sin uten ufin oppførsel fra gjestene.

Slik er det dessverre ikke for alle. Til avisa Valdres forteller flere ansatte ved Tasty House om trakasserende og ufin oppførsel fra gjestene. Sjøl om det er et mindretall som oppfører seg sånn, så skal ikke de ansatte måtte tåle å bli slengt kommentarer til eller bli tafsa på. At en er full, er heller ikke noen unnskyldning. Nå er det nok, sier daglig leder Øner Øzturk. Vi er hjertens enige. Så ille har det blitt i helgene at ansatte kvier seg for å jobbe. Sånn kan vi rett og slett ikke ha det.

Dessverre er trakassering i serveringsbransjen et stort problem. Direktør Trude Moen i Arbeidstilsynet uttalte til NRK tidligere i år at det er svært høg risiko for å bli utsatt for seksuell trakassering i overnattings- og serveringsbransjen. Ifølge Fellesforbundet opplever 1 av 5 ansatte i bransjen å bli trakassert på jobb. Julebordsesongen og sommersesongen er «høgsesonger» for trakasserende oppførsel fra gjestene. Det kan virke som at der alkoholen går inn, går vettet ut. Trakassering er ikke et enestående Fagernes-problem, men det er interessant at Pål Andvord, som har erfaring fra å drive utelivsbransje både på Fagernes og Beitostølen, sier det er en forskjell på de to stedene.

De ansatte forteller blant annet om nedsettende ord og kommentarer, om gjester som nekter å bestille på engelsk, dytt og skumping. Å kaste øl i ansiktet på en servitør, er aldri greit, sjøl om servitøren ikke snakker norsk.

Vi har alle krav på et anstendig arbeidsliv. Det gjelder også servitører, som topper statistikken over yrker som opplever mest trakassering på jobb. Alle fortjener respekt.