Mjølkevegen

Slettefjellvegen åpnet på fredag og det samme gjorde M/B Bitihorn mellom Bygdin og Eidsbugarden, og det betyr at hele Mjølkevegen nå er mulig å sykle.

Sykkelturen, som går mellom Vinstra, gjennom Valdres og til Gol, er en av Norges vakreste. Kombinasjonen av natur, stølsliv og fjelluft er uslåelig.

Sykkelturen kan lett kombineres med både innlagte badestopp, fjellturer og andre natur- og kulturopplevelser, se mjolkevegen.no for mer informasjon.

Åpne støler

Nå når juli kommer, betyr det også at stølslivet er i gang. Et stølsbesøk er herlig for hele familien.

Både Olestølen og Sparstadtrøe i Sanddalen åpner denne uken. I tillegg holder også Piltingsrud Gard åpen gard hver lørdag i sommer.

Hundekjøring på hjul

Hundekjøring på hjul er en morsom aktivitet for hele familien, og i Valdres har du muligheten til dette både på Beitostølen med Beito Husky Tours og i Vang med Berg Aktiviteter. En kjempefin måte å oppleve naturen på.

Beito Husky tilbyr i tillegg fjellvandring og toppturer med huskyer og du kan delta på valpetrening.

Lunde Bru

Norges eldste og største tørrmurte steinhvelvbru som fortsatt er i bruk, ligger i Valdres. Lunde Bru (132 meter) er fredet, og området rundt er flott tilrettelagt med benker, informasjonsplakater, toalett og stier. Brua går over elva Etna, og er også et yndet badested.

Kviisveka på Valdres Folkemuseum

Fra 30. juni til 3. juli er det Kviisveke på Valdres Folkemuseum. Her er det gardsveke, slått og hesjing på gamlemåten.

Det er muligheter for å hilse på dyrene som tilbringer sommeren på museet, og delta på hesjing. En ypperlig mulighet til å gjenoppleve barndommens vakre somre og skape nye sommerminner.

Flere tips til aktiviteter og opplevelser i Valdres finner du på www.valdres.no.

Se forrige ukes tips her: