Jakten på Hulabakkskatten

Bli med på en eventyrlig vandring og let etter den sagnomsuste Hulabakkskatten! Vaset Aktiv tilbyr guidede turer onsdager og lørdager i juli opp til en av Hulabakkens huler, og underveis serveres du historien og detaljene fra sagnetom Hulabakken.

Hilme Barbert

Jørn Hilme-stemnet slik vi kjenner det ble dessverre avlyst, men noen godbiter blir det heldigvis likevel i en komprimert utgave som de har kalt Hilme Barbert helgen 10-11-juli. Det er fortsatt noen få billetter igjen, så vær rask å sikre deg en.

Åpent bryggeri i sommer

Hver torsdag og fredag i sommer holder Små Vesen i Aurdal åpent bryggeri. En kort sykkeltur fra Aurdal, Leira eller Fagernes, og du kan unne deg belønning i form av deilig rømmegrøt og spekemat eller en vaffel, kanskje med noe godt å drikke til?

Den sørligste toppen i Valdres

Den sørligste toppen i Valdres, er faktisk også Sør-Aurdals høyeste topp. Ørneflag er med sine 1243 meter over havet en fin tur som gir en storartet utsikt fra toppen. Turen tar ca. 2–3 timer opp, og passer barn fra 8 år og oppover. Se turbeskrivelse her.

Moro på vannet med nye aktiviteter i Beito

Beito Husky Tours har kjøpt inn kajakker og SUP (Stand Up Paddle)-brett med muligheter for bådeutleie og guidede turer! Eller hva med å delta på en helt ny aktivitet som heter SUP with a pup? Fra før har de også kanoer og et packrafting-tilbud. Gjennom Beito-Aktiv kan du leie både fiskebåt og fiskeutstyr eller være med en kjentmann på fisketur. Her er det med andre ord mange morsomme vannaktiviteter for hele familien, og det meste foregår i den idylliske innsjøen Øyangen.

Markedsdag på Syndinstøga

Det inviteres til markedsdag på Syndinstøga på lørdag. Hit kommer flere lokale produsenter, og med åpen kafé/restaurant skulle dette borge for en herlig dag i fjellet. Fra klokken 19 åpner Gila pub med livemusikk fra trubadurene Daniel & Bjørn. Syndin er i tillegg et populært friluftsområde for både sykling og vandring.

Flere tips til aktiviteter og opplevelser i Valdres finner du på www.valdres.no.

Forrige ukes tips finner du her: