Kongevegen over Filefjell

Prøv deg på Kongevegen over Filefjell du også! Den 10 mil lange vandreruta tar deg gjennom noen av de vakreste landskapene i Norge. Fra innlandsbygdene i Valdres via høyfjellet på Filefjell og ned til det trange og dramatiske fjordlandskapet innerst i Sognefjorden.

Krigshistorisk omvisning

Valdremusea inviterer til krigshistorisk vandring opp Gråbeinhølet til det nasjonale krigsminnet Bagnsbergatn. Her skjedde det dramatiske ting under invasjonen i 1940, og turleder Per Ivar Stensæter formidler spennende informasjon underveis. For mer informasjon om billetter og annet, se her.

Stavkirkedalen Valdres

6 av Norges 28 stavkirker ligger i Valdres, og de aller fleste av dem holder åpent for omvisning i sommer. Bli bedre kjent med historien til de vakre, gamle byggverkene, noen godt over 800 år gamle. For mer informasjon om stavkirkene og åpningstidene, se her.

Danseweekend på Storefjell

For de danseglade, er det endelig klart for dansemoro på Storefjell igjen. Denne helgen er det Ingemars og Contrazt som står for musikken, og mer informasjon om billetter og overnatting finner du her.

Klatring i Valdres

I Valdres finnes det klatremuligheter for både nybegynnere og erfarne. Du kan velge å være med på guidede toppturer med klatreinstruksjoner eller klatre på egenhånd i klatrefeltene rundt omkring i Valdres. I Valdres Storhall på Leira kan både barn og voksne klatre innendørs. Se oversikt over klatremuligheter i Valdres her..

Fiske i Valdres

Siden slutten av juli har fiske tatt seg veldig opp, både med tanke på at flommen har trukket seg tilbake og elver og vann har nå normal vannstand. De gode fiskemulighetene i Valdres er viden kjent, også ut over landets grenser og ikke uten grunn med tanke på gode, stabile ørret bestander med til tider grov fisk samt mange andre spennende fiskeslag som røye/sik/abbor, t.o.m gjedde. Vi håper så mange som mulig får anledning til å ta en fisketur i Valdres og teste egen fiskelykke, nå som forholda er perfekte. Se oversikt over fiskemulighetene i Valdres her.