Påmeldingen til UKM 2020 er åpen. - Meld deg på nå, oppfordrer arrangøren

Band: The Realm med Luka Dominik Vladovic (f.v.), Romeo Nakimana, Emma Louise Kumar, Marit Ingeborg Garvik.

Band: The Realm med Luka Dominik Vladovic (f.v.), Romeo Nakimana, Emma Louise Kumar, Marit Ingeborg Garvik. Foto:

UKM Valdres arrangeres hvert år i Kulturhuset på Fagernes. Her kan ungdom fra hele Valdres vise fram det de brenner for innen kunst og kultur, og hjelpe andre til å bli sett. Neste UKM Valdres arrangeres den 15. februar 2020.

DEL

Fagernes: - I år søker UKM Valdres særlig etter de som har lyst til å være med som «Ung arrangør» eller i «UKM media». Som deltaker i en av disse kategoriene, kan man å være med å arrangere UKM, og se hvordan et så stort arrangement blir til.

UKM Valdres ønsker å ta med disse ungdommene tidligere i prosessen i år. Hvis du melder deg på som «Ung arrangør» eller til «UKM media» allerede nå, har du altså mulighet til å være med å påvirke hvordan UKM Valdres 2020 blir, opplyser Caroline Eugenie Synvis. Hun er UKM-kontakt i Vestre Slidre.

Maja er med som ung arrangør

Maja Hansebakken fra Sør-Aurdal har vært med som «Ung arrangør» tre ganger, og gleder seg til å være med på sitt fjerde år i 2020. Hun sier at det beste med å være arrangør, er samholdet.

- Vi jobber mot et felles mål og vi løser oppgaver sammen. Det er fint at man kan være med på UKM, selv om man kanskje ikke er så glad i å stå på scenen. Jeg liker å ta ansvar, gjøre en jobb og kjenne at jeg mestrer den. Jeg kan være stolt når jeg ser showet, og hvor bra det blir, for dette har jeg vært med på å skape, sier Maja.

Maja Hansebakken har kommet videre til fylkesfinalen alle årene hun har vært med, og i fjor kom hun også helt til landsfinalen.

- Landsfinalen var veldig spennende. Vi fikk mye ansvar, men akkurat nok til at vi klarte det. Vi var en gjeng på 26 ungdommer fra hele landet. Jeg møtte mange med de samme interessene som meg, og fikk venner der som jeg fortsatt har kontakt med daglig, legger Maja til.

Fagernes: Maja Hansebakken har kommet videre til fylkesfinalen alle årene hun har vært med, og i fjor kom hun også helt til landsfinalen.

Fagernes: Maja Hansebakken har kommet videre til fylkesfinalen alle årene hun har vært med, og i fjor kom hun også helt til landsfinalen. Foto:

Flere band er klare

Men også de som skal stå på scenen har begynt å forberede seg til UKM. Bandet «The Realm» fra Vestre Slidre var med for første gang i fjor, og har bestemt seg for å være med i 2020 også.

- Vi vil være med fordi det er gøy og lærerikt, og vi vil vise fram talentet vårt. Det beste med UKM er å få spille for andre, og få gode tilbakemeldinger etterpå, sier bandmedlemmene.

Målet deres i år er å spille uten at bassen faller i gulvet. Det skjedde nemlig i fjor.

- Og så vil vi selvfølgelig komme videre, legger de til.

- Meld deg på

Til slutt sier Maja Hansebakken at UKM er en trygg plass hvor du kan være deg selv.

- Jeg har følt meg velkommen på UKM fra første stund, avslutter Maja.

UKM er for ungdommer mellom 13 og 19 år. Mer info finnes på ukm.no eller ved å ta kontakt med UKM-kontakten i din kommune.

Artikkeltags