Gå til sidens hovedinnhold

Ulmebrann i Hedalen

Mandag kveld klokken 22.29 fikk Valdres Brann- og Redningstjeneste IKS melding om brann i en konteiner sør i Hedalen, nærmere bestemt Goplerud. De rykket umiddelbart ut, og fikk raskt kontroll på hendelsen.

Hedalen: Det oppsto mandag kveld brann i en konteiner laget for restavfall, plassert sør i Hedalen. Brannvesenet var raskt på stedet, og fikk slukket det de kaller en ulmebrann.

Skjedde på Goplerud

Valdres Kommunale Renovasjon IKS, som har ansvaret for avfallshåndtering i Valdres, har konteinere plassert i hele dalføret. En av dem som ligger lengst sør er restavfalls-konteineren på Goplerud i Hedalen. Da det mandag kveld brøt ut brann i denne, var brannmanskapene raskt på stedet for å slukke det som ble betegnet som en ulmebrann.

– Vi fikk raskt kontroll på brannen, og det var ingen fare for spredning. Da den var slukket kontaktet vi VKR, som hentet konteineren neste dag, sier Jan Arnstein Rustøe, Leder Beredskap i Valdres Brann- og redningstjeneste.

Vet ikke årsak

Konteineren ble fraktet til VKR påfølgende dag og sjekket for skader. Daglig Leder Eivind Berg forteller at den er svartbrent og må repareres på sikt, men kan brukes inntil videre.

Han legger til at de ikke vet hva brannårsaken er, men at det er fristende å tro at det er en engangsgrill eller lignende, og understreker viktigheten av å være varsom med hva man kaster i søpla.

Les også

Eivind Berg slutter i VKR og går over i pensjonistenes rekker til sommeren

Kommentarer til denne saken