Anna Anka og annet snakk

Venner i virkeligheten og på video: Christoffer Gunnestad satser nå aktiv på egen YouTube-kanal og har fått med Anna Anka på moroa. Søndag lanseres den første av to videoer med den mye omtalte og kontroversielle realityprofilen fra Sverige, som har LA som sitt tilholdssted.

Venner i virkeligheten og på video: Christoffer Gunnestad satser nå aktiv på egen YouTube-kanal og har fått med Anna Anka på moroa. Søndag lanseres den første av to videoer med den mye omtalte og kontroversielle realityprofilen fra Sverige, som har LA som sitt tilholdssted. Foto:

Med unntak av noen snarvisitter til venninne og Hollywood-frue Anna Anka, har Christoffer Gunnestad fra Vestringsbygda lagt LA-livet bak seg.

DEL

OSLO: Nå er det nemlig andre sesong av podcasten «Influencersnakk» samt økt satsing på egen YouTube-kanal som har den utflytta valdrisen sitt fulle fokus.

Hvordan veien gikk fra Vestringsbygda om New York, LA og Argentina, til å fritte ut landets største profiler innen blogg-, Instagram og YouTube-sfæren på fast basis, slik han gjør i dag, må vi imidlertid spole noen år tilbake i tid for å få rede på.

– Jeg har alltid følt at Valdres var litt for lite for meg og hatt et ønske om å bo utenlands, forteller 29-åringen, som vokste opp i Vestringsbygda.

Ansvar for studentflokk

Da Christoffer etablerte seg som en av de første mannlige bloggerne her til lands, åpna mulighetene seg. I kraft av bloggvirksomheten inngikk han i 2011 avtale med et studieselskap om sponsa studieopphold i USA og vendte snuta mot New York for å studere motemanagement.

– Jeg ble stormforelska i New York, konstaterer Christoffer. Etter ytterligere studier i markedsføring og business, fikk han sjøl ansvar for å starte opp studieselskapet, Gateway College, sin avdeling i Los Angeles.

– Jeg jobba 24 timer i døgnet. På det meste hadde jeg 50 elever i alderen 18 til 22 år der. De fleste av dem hadde ikke bodd hjemmefra før, så jeg tok rett over etter foreldrene og måtte nesten drive litt barneoppdragelse. Det er vel først i etterkant det har slått meg hvilket enormt ansvar det egentlig var, forteller Christoffer. Å være sjølstendig og driftig ble to viktige egenskaper. Med ansvar for så mange unge, var det heller ikke dumt å ha med seg erfaringa som elevrådsleder i bunn.

Nederlag med norgesretur

Likevel ble det slitsomt og ensformig i lengden. Den utflytta valdrisen søkte nye utfordringer og endte som ansvarlig for turné og sosiale medier for en nederlandsk DJ i Argentina i et halvt år, før han igjen returnerte til USA. Manglende arbeidsvisum gjorde at han dro heim igjen til Norge i 2018.

– Jeg så for meg å leve hele livet mitt i USA, så det føltes som et personlig nederlag å dra heim til Norge, innrømmer Christoffer. I dag angrer han imidlertid ikke og stortrives i gamlelandet. Mye har nemlig skjedd det siste året.

Kom tilbake: Christoffer var ikke overbegeistra for å skulle flytte tilbake til gamlelandet etter flere år i USA, men stortrives nå med livet i hovedstaden.

Kom tilbake: Christoffer var ikke overbegeistra for å skulle flytte tilbake til gamlelandet etter flere år i USA, men stortrives nå med livet i hovedstaden. Foto:

– Faktisk hadde jeg et jobbintervju den samme dagen som jeg landa. Jeg fikk heldigvis ikke jobben, for jeg innså ganske fort ut at en «ni til fire»-jobb ikke er noe for meg, forteller 29-åringen. I stedet starta han eget selskap og retta seg inn mot et marked basert på sosiale medier.

«Bloggerne»-hype

Etter å ha gjesta en podcast hos produksjonsbyrået Moderne Media, ble det til at Christoffer sjøl starta podcast. I vår hadde «Influencersnakk» premiere med Ida Fladen, Joakim Kleven og Caroline Berg Eriksen som de første gjestene til å sette av nesten en time hver til nærgående og uavbrutt samtale med den utflytta valdrisen.

Episoden med sistnevnte fikk også ny oppmerksomhet på høstparten da TV2s «Bloggerne» henta fram sekvensen der Christoffer hadde plukka fram klipp fra Berg Eriksens tidlige forsøk på en popkarriere gjennom sanggruppa SkyHeels.

Fikk oppmerksomhet: Caroline Berg Eriksens opptreden i Christoffers podkast gikk ikke upåaktet hen.

Fikk oppmerksomhet: Caroline Berg Eriksens opptreden i Christoffers podkast gikk ikke upåaktet hen. Foto:

– Caroline og jeg var begge del av den første bloggbølgen for omtrent ti år siden, og hun er vel kanskje den jeg kjenner aller best av dem jeg hadde med i podcasten den første sesongen. Den episoden lagde mer styr enn jeg forutså, men det er klart det er veldig moro å nå ut til så mange, sier podcastprogramlederen som nå er klar med ny sesong, der første episode slippes førstkommende torsdag. Han er dessuten aktuell på flere fronter.

Gamle kjente: Christoffer og Caroline har kjent hverandre i en årrekke og er gode venner.

Gamle kjente: Christoffer og Caroline har kjent hverandre i en årrekke og er gode venner. Foto:

Artistmanager og Anka-venn

I tillegg til podcasten er Christoffer manager for artist Ulrikke Brandstorp, som i fjor kom på andreplass i «Stjernekamp» og for tida er aktuell som Liesl i «Sound of Music» på Folketeateret i Oslo.

Artistmanager: Da Ulrikke Brandstorp gjorde suksess i NRKs «Stjernekamp» i fjor, hvor hun gikk helt til finalen, bestemte hun seg for å gjøre den driftige valdrisen til sin manager.

Artistmanager: Da Ulrikke Brandstorp gjorde suksess i NRKs «Stjernekamp» i fjor, hvor hun gikk helt til finalen, bestemte hun seg for å gjøre den driftige valdrisen til sin manager. Foto:

Den utflytta valdrisen satser også aktivt på egen YouTube-kanal med innhold om trening, reise og dagligliv og var tidligere i høst i LA for å spille inn litt materiale sammen med venninna Anna Anka, som for mange er kjent som kontroversiell realityprofil fra TV-serien «Svenske Hollywoodfruer».

– Vi er gode venner, og jeg er veldig glad i henne, men hun er god på å levere sitater, og det kan nok hende at noe av det vi filmet også vil skape litt bølger, forteller han hemmelighetsfullt. Den første av to videoer publiseres på søndag og byr ifølge Christoffer på både «treningsøkt hjemme hos henne og test av den fancy doen hennes». Den andre episoden er et intervju med Anka.

Fra Times Square til Toten

Til tross for at Christoffer i det daglige omgir seg med personer som lever av å eksponere seg sjøl, gjerne fra livets glamorøse side, mener han at oppveksten i Vestringsbygda har gjort ham godt jorda.

– Jeg er veldig glad for å ha vokst opp på en liten plass. Vi var bare femti stykker på hele barneskolen. Alle kjente alle, og det var trygt og godt. Jeg er evig takknemlig for å ha for eksempel sluppet det merkepresset som finnes blant unge blant annet her i Oslo. Jeg ville ikke ha bytta bort oppveksten i Vestringsbygda for alt i verden, forteller 29-åringen som gjerne tar turen tilbake til gamle trakter, blant annet for å besøke søster og onkelbarn.

– Jeg elsker å komme tilbake til bygda. Jeg har feira nyttår i MTVs studio ved Times Square sammen med James Franco der Demi Lovato og Selena Gomez sto for underholdninga, men den aller morsomste nyttårsfeiringa jeg har vært med på, er fortsatt i en garasje på Toten, avslutter Christoffer humrende.

Artikkeltags