Gå til sidens hovedinnhold

Gaute full av skryt til årets elever

Artikkelen er over 4 år gammel

-Dette lærer du ikke i vanlige skoletimer, sier Ung i Valdres-Gaute.

Den 17. Ung i Valdres musikalen "Rett i lomma" høstet gode kritikker fra både presse og publikum og dro fulle hus på Fagernes 9-11 februar. Med 4 forestillinger, samt en skoleforestilling var det så å si fullt på alle forestillingene.

Skryter av ungdommene

- Dette vil si at nærmere 1500 publikummere fikk med seg farsen som Ung i Valdres hadde gjort om til sin egen, der Valdres og Valdresdialekten sto sterkt i fokus, sier en meget fornøyd  Gaute Lein Ausrød, daglig leder i Ung i Valdres.

-Årets oppsetning ble knallbra. Det er mye som kreves.   Ungdommene var tålmodige, læringsvillige og ikke minst profesjonelle i løpet av musikal-perioden, skryter Gaute.

- Det er flott å se hvilken kvalitet som bor hos ungdommene i Valdres. De har hatt en bratt læringskurve, men det største er å se hvilke verdier de innehar og tar med seg videre etter en slik prosess. Her sitter de igjen med mye kunnskap som ikke kan læres i en vanlig skolehverdag. Alle aktørene er ekstremt flinke til å ta vare på hverandre og de ser virkelig at alle oppgaver er like viktige.

Mange roller på og utenfor scenen

Med ca. 85 ungdommer som innehar roller som: skuespillere, sangere, band, dansere, sminke/kostyme, scenearbeidere, PR-ansvarlige, er det litt av et puslespill som skal legges, og jeg er mektig stolt over hva ungdommene her i Valdres prestere og står for, sier Gaute Lein.

Som en familie

En annen som er fornøyd etter årets musikal er hovedrolleinnhaver Erik Gjulem. Han hadde en meget krevende rolle med ekstremt mye tekst og sang.

-Musikalen for meg har betydd flotte møter med alle de fantastiske menneskene både på og bak scenen. Man får så nært forhold til alle og man blir som en familie, sier Erik. - Ved å være med på musikalen får en med seg mange positive erfaringer. Blant annet det å jobbe i en stor gruppe og kjenne på at hver enkelt er like nødvendig, man blir mer selvsikker for man må gutse litt og tørre å by på seg selv, sier Erik Gjulem, som går sitt siste år ved Valdres Videregåande skule og som har vært med på musikalen alle 3 årene han har gått der.

Mange å takke

-Som leder av Ung i Valdres vil jeg benytte muligheten til å takke alle støttespillere, sponsorer og ikke minst publikummerne som var til stede. Uten disse hadde det ikke vært mulig å fortsette år etter år. Ung i Valdres skal nyte årets suksess litt til, men er allerede i gang med å planlegge neste års oppsetning.

-Det strømmer på med ivrige og talentfulle ungdommer hvert eneste år så jeg er rimelig sikker på at publikum kan forvente seg 17 nye år med musikal, avslutter Lein.

Kommentarer til denne saken