Gå til sidens hovedinnhold

Klart for «Ungkarsfesten»

Artikkelen er over 3 år gammel

8. februar er det premiere på årets musikal med Ung i Valdres, «Ungkarsfesten». I helgen var det øving i gymsalen på Valdres Videregående skole.

LEIRA: «Ungkarsfesten» er en folkekomedie skrevet av Norvald Tveit i 2003. Han har skrevet flere dramaer for NRK, blant annet «Vestavind» fra 1994, som sikkert mange husker.

I «Ungkarsfesten» møter vi tre ungkarer som ser seg leie på at alle damene flytter ut fra bygda, og de ønsker at de skal komme tilbake. De arrangerer fester for å få jentene til å flytte tilbake til bygda. Dette blir det humor av.

God blanding

Leder for Ung i Valdres, Ørnulf Juvkam Dyve, har skrevet alle tekstene. Sammen med leder for bandet, Odd Arne Erlandsen, har Dyve laget bandarrangementene.

– «The Rebels» er kjernen i årets musikalband, men det er også moro at vi i år har fått med langeleik og fele. Det blir derfor mange forskjellige musikkgenre som passer godt til stykket, blant annet folkemusikk fra Valdres og slåtter, forteller Dyve.

Kommer du på musikalen i Fagernes kulturhus i begynnelsen av februar får du høre musikk fra kjente artister som Beatles, Elvis og Aerosmith.

Også i år er Bente Nordli Holden og Kelli Haugen med som instruktører for henholdsvis skuespillere og dansere. Gerd Marie Hovrud er ansvarlig for kostymene, Kristin Melbye for sminke og Steinar Vilhelmshaugen er ansvarlig for kulissene. Alle kulisser blir laget på skolen.

Nye utfordringer

– Det er alltid moro å være med på å sette opp musikalen til Ung i Valdres. Blandingen av musikkgenre i årets musikal har gitt meg nye utfordringer, men jeg har klart å sy det sammen. Her blir det springer, halling og noen triks, forteller Kelli Haugen.

Ensemblet består i år av rundt 80 deltakere, på og bak scenen.

– Vi er godt i rute og jeg synes musikalene til Ung i Valdres bare blir bedre og bedre. Jeg oppfordrer alle til å kjenne sin besøkelsestid 8. 9. og 10. februar, og bestiller billetter til «Ungkarsfesten» på Fagernes kulturhus, avslutter Ørnulf Juvkam Dyve.

Siste uken før premieren flytter de som vanlig inn på kulturhuset for å gjøre de siste forberedelsene og finpusse alle detaljer.

Kommentarer til denne saken