STEINKJER: Den omkomne skal ha blitt påkjørt på et fortau i Steinkjer sentrum natt til søndag. Ytterligere to personer ble skadd i hendelsen.

– Dette er en svært alvorlig hendelse med tragisk utfall. Etterforskningen pågår med full styrke. Politiet har blant annet startet med vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 2.10.

Kjenning av politiet

Sjåføren av bilen er en mann i 30-årene fra Steinkjer. Vedkommende er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og mistenkes for promillekjøring. Mannen skal ha stukket av, men ble pågrepet senere.

– Et sentralt spørsmål er om det er en ulykke eller en villet handling, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt. Politiet jobber med flere hypoteser.

Den siktede har fått oppnevnt advokat og vil bli avhørt så fort han er i en tilstand der dette er mulig.

Sjåføren er innlagt på Sykehuset Levanger med vakthold rundt seg, skriver Trønder-Avisa.

Den mistenkte mannen er norsk statsborger, hjemmehørende i Steinkjer, ifølge politiet. Han skal være en kjenning av politiet.

Midlertidig nasjonal bevæpning

Politidirektoratet har gått ut med en ordre om nasjonal bevæpning etter påkjørselen i Steinkjer.

– Hendelsen i Steinkjer er alvorlig. Motivet for handlingen er foreløpig ukjent, og situasjonen framstår uavklart. Vi har derfor besluttet å innføre midlertidig nasjonal bevæpning, fram til vi har et tydeligere bilde av situasjonen, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

De etterforsker hendelsen sammen med PST. Pårørende er varslet.