Nyoppstarta Natur og Ungdom i Valdres-jakter flere medlemmer

På bilete er frå venstre: Sina-Alida van Veen Skattebu, Kjersti Dahle, Margrete Bergli, Tuva Tronsplass Aasgaard, Erika Hoffmann og Ylva Sletten. 
På framre rekkje frå venstre: Oskar Hoffmann, Eva Hoffmann og Mons Før.

På bilete er frå venstre: Sina-Alida van Veen Skattebu, Kjersti Dahle, Margrete Bergli, Tuva Tronsplass Aasgaard, Erika Hoffmann og Ylva Sletten. På framre rekkje frå venstre: Oskar Hoffmann, Eva Hoffmann og Mons Før. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi ungdommar meiner alvor, framtida vår står på spel! Vi må ta kampen mot klimaendringar, og det må vi gjere lokalt. Viss ikkje vi – kven? Viss ikkje no – når?

DEL

Valdres: Slik innleder det nyoppstarta Natur og Ungdom sin pressemelding om at de nå er etablert i Valdres.

Torsdag 09. mai hadde de oppstartsmøte. Natur og Ungdom er den største miljøorganisasjonen for unge i Norge med nesten 8.000 medlemmer fordelt på over 70 lokallag som jobber med miljøsaker der de bor.

– Vi mener at lokale miljøutfordringer må sees i en større sammenheng, der alle de mindre og lokale problemene til sammen utgjør et stort problem. Derfor mener vi at den beste måten å jobbe for naturen er å jobbe både med lokale saker ta vare på verdens artsmangfold og ved å begrense de menneskeskapte klimaproblemene.

Organisasjonen forteller de ønsker seg flere medlemmer som vil stå sammen med dem i kampen for miljøvern og for klimaet. De inviterer derfor til et åpent møte for all klimaengasjert ungdom i Valdres torsdag 16. mai. Sted vil bli fortløpende publisert på Valdres Natur og Ungdom sin Facebook-side.

Det skal på møtet hovedsakelig diskuteres arrangering av klimastreik.

Akkurat fått en million kroner

Torsdag fikk leder i Natur og Ungdom i Hedmark, Mari Strugstad Qviller, overrakt en sjekk på 1 million kroner fra Hedmark og Oppland fylkeskommuner og Eidsiva Energi. Pengene skal brukes både i Hedmark og Oppland. Dette er restmidlene etter avviklingen av Energiråd Innlandet.

-Disse pengene vil komme det nystartede laget i Valdres til gode. Nå får vi en utrolig økonomisk frihet i både Hedmark og Oppland, sier Mari Strugstad Qviller, leder av Natur og Ungdom Hedmark, til avisa Valdres. Hun gleder seg til å møte de unge idealistene i Valdres.

-Vi opplever en voldsom medlemsvekst om dagen, og det er en flott gjeng som nå er i gang hos dere. Å starte noe helt nytt er lettere og morsommere når en har penger. Da kan de invitere til møter med servering. De kan kjøpe maling til plakater uten å måtte bruke masse tid på å søke om midler. Dette virkelig flott, sier Qviller.

Har du spørsmål om organisasjonen, ta kontakt med leder Erika Hoffman på Facebook.

Artikkeltags