VALDRES: Siden i sommer har slimfeberen herjet blant de unge, og fortsatt er mange butikker nesten utsolgt for lim og andre produkter som de unge bruker i produksjonen.

Selger mange masker

– Vi selger mange flere ansiktsmasker enn normalt, og det er en spesiell type som de bruker i slimproduksjonen. Det er mange unge som er innom og spør etter masker, forteller innehaver av Vita på Fagernes, Monica Rosendahl.

Også på Nille forteller de at veldig mange unge er innom og spør etter lim til slim. Det samme forteller Libris på kjøpesenteret.

Ved Fagernes Optiske er det linsevæske de unge spør etter. Også de har solgt mye ekstra til slimproduksjon.

Mange typer slim

Vi har snakket med flere unge jenter som bruker tid og penger på å lage slim.

–Det er så gøy å blande og se om vi får den riktige konsistensen. Målet er at slimet ikke skal være sticky. Det vil si at det ikke klisser når vi har det mellom fingrene. Det gjelder å få akkurat den riktige konsistensen, akkurat passe mykt, akkurat passe klissete og akkurat passe fast.

Lager videoer

Jentene synes det er godt å ta i slimet, og de kan sitte i timevis å blande og kose seg med slimet etterpå. Av og til lager de også videoer av hvordan de produserer slimet. Blir det topp vellykket, så deler de videoen med venner. Tips gis og mottas for å lage slim av ypperste kvalitet

– Vi kjøper slimprodukter for penger vi har tjent. Av og til kjøper foreldrene våre ting som vi trenger til slimproduksjonen Det vi må ha er barberskum, jiff universal, lim eller ansiktsmaske, håndkrem, potetmel og linsevæske.

Ifølge jentene finnes det mange typer slim, Fluffyslim, Jigglyslim, Floamslim, Butterslim og mange andre typer.

Jentene har holdt på å lage slim i flere uker. De synes det er deilig å sitte aleine på rommet å blande og kose seg. Og så er det gøy å filme prosessen i håp om at det blir et topp resultat.

Se video om hvordan man lager slim til Halloween