Ønsker ungdomsklubb i det gamle Misjonshuset

Ny ungdomsklubb i Misjonshuset? - Gjerne det, i følge denne gjengen. Fra venstre: Renate Remme Øverseth (virksomhetsleder i Kultur og Service), Knut Ulvestad (huseier), Karoline Sveen (leder i ungdområdet), Inger Torun Klosbøle (ordfører i Nord-Aurdal kommune), Øystein Hovrud (ungdomskonsulent) og Susanne Høybach (kulturkonsulent).

Ny ungdomsklubb i Misjonshuset? - Gjerne det, i følge denne gjengen. Fra venstre: Renate Remme Øverseth (virksomhetsleder i Kultur og Service), Knut Ulvestad (huseier), Karoline Sveen (leder i ungdområdet), Inger Torun Klosbøle (ordfører i Nord-Aurdal kommune), Øystein Hovrud (ungdomskonsulent) og Susanne Høybach (kulturkonsulent). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det kan bli nytt liv i det tidligere forsamlingshuset på Fagernes.

DEL

- Med et par lyskastere og noen møbler, så kunne jeg åpnet i morgen!

Ungdomskonsulent i Nord-Aurdal kommune, Øystein Hovrud, hadde allerede hodet fullt av planer utenfor Misjonshuset i Fagernes sentrum. Mandag 30. oktober ble det foretatt en befaring med kommunen, ungdomsrådet og eier av bygget, Knut Ulvestad.

Lett i flere år

- Vi har lenge vi ønsket oss et eget hus der vi kan ha åpent flere dager i uka, drive leksehjelp og holde konserter. Dette bygget er "helt gull". Det er sentralt, ligger kort vei fra skateparken og har både inne- og uteområder som kan benyttes, fortsetter Hovrud.

Avtalen ungdommen har i dag, om å kunne bruke Bowlingen som samlingsted, utløper om et halvt år.

- Her kan vi slippe å føle oss som gjester, med mye opp- og nedrigg for hvert arrangement. Dette huset tror jeg vi kan få et eierskap til og føle at er "vårt", sa leder for ungdomsrådet Karoline Sveen.

Ferdig regulert

- Det beste med dette bygget er at det allerede er regulert som et forsamlingshus, sa huseier Knut Ulvestad.

Det tidligere Misjonshuset stod ferdig i 1924 og har fungert som et samlingssted i alle år. Ulvestad kjøpte huset for ca seks måneder siden, og er svært positiv til å leie ut til kommunen.

- Her kan dere male om og gjøre de justeringene dere trenger for at det skal bli et attraktivt sted for ungdommen å være på kveldstid, sa Ulvestad.

Velegnet: Lokalet ble beskrevet som velegnet som ungdomshus av alle deltakerne på befaringen.

Velegnet: Lokalet ble beskrevet som velegnet som ungdomshus av alle deltakerne på befaringen. Foto:

Videre forhandlinger

Om det faktisk blir ungdomshus i Gullsmedveien, er for tidlig å si. Etter befaringen gikk partene videre for å se på en potensiell avtale, og ordfører Inger Torun Klosbøle må ta saken opp med de rette kommunale instanser.

- Befaringen var vellykket og det er få tilsvarende lokaler å oppdrive i sentrum. Jeg er veldig positiv til å få til dette, men saken må uansett behandles først, sa Inger Torun Klosbøle.

Artikkeltags