Gå til sidens hovedinnhold

Unge voksne og voksne smittet: – Alle har en relasjon

Seks personer har fått påvist koronaviruset etter at de besøkte flere virksomheter i Nord-Aurdal gjennom helga.

NORD-AURDAL: Etter helga har personer som har besøkt restauranten Tasty House til flere ulike tidspunkter 15. og 16. mai, og Amfi Valdres og Kiwi Leira 14. mai, fått påvist koronaviruset.

Kommuneoverlege Per Einar Jahr gikk tirsdag ut med en oppfordring til alle som hadde besøkt restauranten i Fagernes lørdag og søndag i tidsrommet mellom klokka 18 og stengetid begge dagene, om å ta kontakt med koronatelefonen og bli testet.

Folk som har vært innom Kiwi eller Amfi Valdres på Leira fredag, i tidsrommet 15.00-16.30, ble bedt om å være oppmerksomme på symptomer og ta kontakt dersom det oppstår.

Har en relasjon

Kommuneoverlege Jahr sier til avisa torsdag at smittesituasjonen foreløpig er uendret siden onsdag kveld. Da var status at seks personer hadde fått påvist smitte.

To av de smittede er bosatt i Nord-Aurdal, mens de fire andre kommer fra Viken.

Personene er en del av en gruppe som har besøkt restauranten, dagligvarebutikken og kjøpesenteret til forskjellige tider i løpet av helga.

– Alle har en relasjon til hverandre, sier kommuneoverlegen, som opplyser at de smittede er unge voksne og voksne.

Ungdom i karantene

Restaurantgjester som var til stede i de aktuelle tidsrommene sitter nå i karantene. Disse kommer fra forskjellig kommuner i Valdres. Onsdag pågikk det også smittesporing og testing av personer utenfor Valdres.

Blant dem som nå er satt i karantene og testet er flere ungdommer, blant annet russ. Men kommuneoverlegen presiserer at ingen av disse har testet positivt for koronaviruset, og at de på ingen måte har noe med smitteutbruddet å gjøre.

Les også

Alle ansatte testet negativt – krysser fingrene for at smitten ikke har spredd seg: – Det er det som er viktig nå!

Kommentarer til denne saken