Innlandet: I fem nyskrevne monologer har Jørgen Strickert reflektert rundt denne nye virkeligheta. Monologene er framført av Teater Innlandets skuespillerensemble.

– For Teater Innlandet er denne tiden vi lever i nå blant annet en tid for å se etter muligheter, med et ønske om å skape både ny kunst og gode opplevelser for vårt publikum. Alle har vi på ulikt vis fått livet forandret på grunn av koronakrisa. Mye handler om å tilpasse seg. Vi ønsker å være til stede med scenekunst i denne nye hverdagen, og på fredag er det klart for et av våre nyskapende bidrag til fenomenet «koronakultur», sier Randi Strømbu kommunikasjonsrådgiver i Teater Innlandet

– I en serie korte monologer, skrevet av teatrets dramaturg Jørgen Strickert, spilt av vårt faste ensemble, foran mobilkameraet for digital visning, fra heim til heim, gir vi dere konseptet Koronamonologene, sier Strømbu.

Skuespillere: Anne Guri Tvedt, Tom Styve, Sunniva Du Mond Nordal, John Nyutstumo og Stian Isaksen

Dramatiker: Jørgen Strickert

Klipp: Atle Auran

Produsent: Sigrun Breck Oustad

– Vi vil altså få oppleve Jørgens Strickerts debut som dramatiker når vi de nærmeste ukene får servert hans morsomme, spissfindige og også nokså dype betraktninger rundt koronakrisa. At det blir produsert ny, norsk dramatikk i unntakstilstand er noe vi er svært stolte av å være med på, sier Strømbu.

Første monolog publiseres fredag 24. april kl. 21:00, med tittelen «DOES THE BODY RULE THE MIND OR DOES THE MIND RULE THE BODY? I DUNNO».

Filmene har ca. 8–10 minutters varighet. Vi legger alle filmene på både nettsida og Facebook-siden vår. Filmene vil etter hvert kunne sees i sammenheng, og vi ønsker også at skribenter der ute vil sende oss tekster som vi kan bearbeide og spinne videre på for nye monologer, videre utover våren, forklarer Strømbu.