Vannaktiviteter på Begna

Eit o Anna i Sør-Aurdal inviterer i sommer til elveaktivitetene familierafting, kamikazerafting, brettpadling og juvvandring på Begna og andre plasser i Sør-Aurdal.

Familieraftingen er klassikeren. Den går i rolige stryk over en strekning på 8 kilometer fra Sparkevik til Fønhus. Ved Kamikaze-rafting styrer dere raften selv, og dere kan prøve dere på bølger og stryk, og gjøre turen til akkurat så tøff dere selv ønsker.

Juvvandringen foregår i Hølerajuvet, som ble gjort kjent av Mikkjel Fønhus gjennom boka «Det skriker i Kvervilljuvet». For den som vil ha fart og spenning tilbys det brettpadling i bølger og stryk. Svømming bør regnes med! På forespørsel kan det også organiseres padling i elvekajakk på Begna.

Les mer og book på www.eoa.as

Dagsturer langs Mjølkevegen

Mjølkevegen er en av Norges flotteste sykkelturer. Turen går i vakkert fjell- og seterlandskap fra Vinstra i Gudbrandsdalen, gjennom store deler av Valdres, til Gol i Hallingdal.

Hele ruten er på 250 km, men det er også mulig å sykle kortere etapper som er tilpasset nivå og ønsket tidsforbruk.

Kombinasjonen av storslått natur, stølsliv og fjelluft er en luksus vi unner alle å oppleve.

Sykkelturen kan kombineres med fotturer i fjellet, bading, fiske, stølsbesøk og flotte natur- og kulturopplevelser.

https://www.valdres.no/opplevelser/aktiviteter/sykling/mjolkevegen/etappeforslag-og-turbeskrivelse har vi samlet ulike dagsturforslag langs ruta med turbeskrivelser.

God sykkeltur i Mjølkevegen-land!

Båt- og kajakkutleie på Strandefjorden

Strandefjorden lokker ikke bare med badetemperaturer, men frister til en tur på vannet. Vil du være aktiv kan du tråkke eller padle, og vil du være lat, så leier du en motorbåt. Lei hos:

Aktivitetsnyheter på Beitostølen

Den populære Aktivitetsparken på Beitostølen følger opp med en årlig nyhet. Denne gangen er det de yngste (Fra 3 år) som kan glede seg til å få kjøre små elbiler på en egen asfaltbane.

I tilknytning til Aktivitetsparken ligger også nærstinettet med fine fotturmuligheter for både små og store samt Beitostølen Trail Arena for sykling i Norges kanskje mest naturskjønne terrengssykkelløyper.

Du finner også en ny grønn terrengsykkelløype og pumptrack nede ved Beitostølen skistadion.

Jørn Hilme-stemnet

Fra 11. til 18. juli står Fagernes og Valdres under folkemusikkens og folkedansens tegn, mens Jørn Hilme-stemnet pågår, Norges eldste folkemusikkfestival.

Festivalen sprer seg fra Valdres Folkemuseum via Fagernes sentrum helt til Hedalen i sør og Filefjell i nord.

For mer informasjon og festivalprogram: www.hilme.no