Trollrock i parken

En annerledes Trollrock byr inn til fest 30.-31. juli i Fagernesparken! Arrangøren har stor glede av å invitere til konserthelg på Fagernes med: Vamp, STAUT, Eva Weel Skram, Odd Nordstoga og OnklP & De Fjerne Slektningene. Billetter kjøpes på www.ticketmaster.no eller på turistkontorene på Fagernes og Beitostølen.

Fellestur til Horntind i Vang – DNT Valdres

DNT Valdres arrangerer guidede turer til alle kremtopper som inngår i årets kremtoppjakt. 1. august er det Horntind (1454 moh) sin tur. Denne noe ukjente toppen med storslagen utsikt ligger i Vang og er absolutt verdt et besøk! Horntind er forholdsvis lett tilgjengelig, og turen passer for de fleste. Les her for mer informasjon. Turen er gratis og åpen for alle (du trenger ikke å være medlem i DNT). Påmelding til turleder innen 30.07.

Synshorn via Ferrata

En luftig og spennende «bucket-list» opplevelse som gir en herlig mestringsfølelse. Det kreves ingen klatreerfaring og kan gjennomføres av de aller fleste, men du bør være komfortabel med høyder og i alminnelig god form. Aldergrensen er 14 år. Alle turer gjennomføres med erfarne guider og må bestilles på forhånd.

Toppen av Synshorn (1475 moh) byr på en fantastisk utsikt og man får en fin fottur ned fra fjellet og tilbake til Bygdin. For mer informasjon og booking, trykk her.

Jakten på Hulabakkskatten – en vandretur utenom det vanlige

Mandager, tom. 9. august, arrangerer Vaset Aktiv en vakker og spennende fjelltur opp til en av Hulabakkens huler ved Bukonofjell innunder Gråkampen.

Dere får høre alle detaljer fra sagnet om Hulabakken som handler om en fattig gjetergutt fra Hallingdal som rømte til fjells og levde av å stjele fra folk i nabobygdene i Valdres og Hallingdal. Tjuvgodset gjemte han i huler ved Bukonofjellet og skatten er fremdeles ikke funnet. Kanskje du finner den?

Møt opp utenfor kontoret til Vaset Aktiv (ved Intersport) kl. 0900. Turen tar mellom 6-8 timer, så ta med godt med mat og drikke og god turbekledning. Les mer om turen og bestill plass her.

Valpetrening

Glad i hunder? Bli med på valpetrening med Beito Husky Tours. Hver dag gjennom hele sommeren kan du være med en erfaren hundetrener og guide på en hyggelig ettermiddagsaktivitet med tur, trening og kos sammen med viltre og glade husky-valper.

Det serveres en enkel lunsj ute i det fri der det grilles pølser og toast. Opplevelsen starter kl. 13, men må forhåndsbestilles. Denne og mange andre flotte opplevelser, både med og uten hunder, kan du lese mer om og bestille her.

Turtips fra Sør-Aurdal – Fønhusstigen til Hølerajuvet

Hølerajuvet, også kjent som Kverrvilljuvet, er en flott tur i Sør-Aurdal. Turen går i skogsterreng langs elva Hølera til utsiktspunktet ved juvet. Elva og juvet er blitt kjent gjennom diktningen til Mikkjel Fønhus, først og fremst gjennom boka “Det skriker fra Kverrvilljuvet”.

Også i andre skildringer og noveller er området sentralt. Underveis finner du informasjonstavler om historie og natur og sitater fra Mikkjel Fønhus sine bøker.

Turen passerer bl.a. Svaet ovenfor fossen, der det er fint å bade i kulper ved liten vannføring. Så ta med god tid, mat og drikke og badetøy! Turbeskrivelse med kartskisse finner du her.