Gå til sidens hovedinnhold

Ut til elevene for å lære

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder for komité for opplæring og kultur, Anne-Marte Kolbjørnshus, skal tilbringe en hel dag hos yrkesfagelever, blant annet hos Byggteknikk på Valdres vgs. Kunnskapen fra besøket vil hun ta med seg inn i det politiske arbeidet.

Valdres: Det er først og fremst personer med fagbrev det er mangel på i norsk næringsliv. Seks av ti NHO- bedrifter mangler ansatte med rett kompetanse. I tidligere års undersøkelser oppgir 62 prosent av bedriftene at de har behov for ansatte med yrkesfaglig utdannelse de neste fem årene, spesielt innenfor teknikk- og industriell produksjon, bygg og anlegg og elektrofag, heter det i en pressemelding fra Oppland fylkeskommune.

Kolbjørnshus har vært engasjert i yrkesfagenes muligheter i mange år, og nå skal hun besøke ulike programfag ved fem videregående skoler i Oppland.

– Kunnskap er det viktigste vi legger til grunn for våre politiske beslutninger, og det er nesten ikke mulig å få for mye kunnskap. Fra skoleåret 2020/2021 vil det bli en ny struktur for yrkesfagene med endring i læreplanene, da er det også viktig å kjenne til dagens status og innhold, for at vi også i framtida skal gi god og relevant utdanning, sier Kolbjørnshus.

Hun skal besøke Lillehammer, Hadeland, Valdres, Nord-Gudbrandsdal og Raufoss videregående skoler. Under besøket ønsker Kolbjørnshus innblikk i elevenes skolehverdag og høre mer om det de lærer om.

– Jeg ønsker å se skolehverdagen fra elevens side og vil gjerne høre om deres erfaringer. Det er litt opp til skolen hvordan dagene blir, men mitt hovedfokus vil være å få med meg en vanlig skoledag slik som elevene opplever den, avslutter Kolbjørnshus.

Hun vil besøke Valdres vgs og Byggteknikk, byggfagavdelingen 14. februar.

Kommentarer til denne saken