Åpen motorkveld på kjøretøylinja ved Valdres vgs.

Åpen motordag på kjøretøylinja ved Valdres vidaregåande skule der både bilbransjen og opplæringskontoret var involvert, trakk mange interesserte i ungdomsskolealder som var målgruppa denne gangen.

Åpen motordag på kjøretøylinja ved Valdres vidaregåande skule der både bilbransjen og opplæringskontoret var involvert, trakk mange interesserte i ungdomsskolealder som var målgruppa denne gangen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjøretøylinja ved Valdres vidaregåande skule er populær, men på tross av dette er det skrikende behov i Valdres for ungdom som velger dette som utdanningsløp.

DEL

LEIRA: Det jobbes ufortrødent med å gjøre noe med situasjonen, for ikke minst bilbransjen og de som driver i maskin- og kjøretøyrelatert bransjer vil ha behov for rekruttering framover. Faglært arbeidskraft vil vise seg å bli gull verdt. Derfor er det et viktig mål for dem som jobber med dette å vise fram mulighetene som faktisk finnes i Valdres, ved Valdres vidaregåande skule og ellers i blant anna Vestoppland.

Samarbeid skole og næringsliv

Det er også innledet et mye tettere samarbeid mellom skolen og bilbransjen i Valdres nå. Bransjen er ikke minst svært aktive på lærlingfronten. Det tette samarbeidet håper man skal gi frukter. Sist torsdag var det åpen motordag på kjøretøylinja på videregående der hensikten først og fremst var å vise seg fram. Målgruppa for dette initiativet var denne gangen spesielt foreldre og elever i ungdomsskolealder.

Mange lot seg friste og mange ble også imponert over tilbudet og ressursene dette linjetilbudet rår over. Man trenger faktisk ikke dra langt av gårde for å sikre seg en fagutdanning der man har svært gode muligheter for å sikre seg jobb i Valdres.

Billærling

Billærling Håvard Volden hos Valdresbil stilte velvillig opp med en ny Mitsubishi Outlander hybrid og forklarte hvordan datautstyr benyttes daglig som verktøy. Opplæringskontoret for Bil- og transportfag på Lena var også til stede med bil- og lastebilsimulator som ble flittig benyttet av de besøkende. Kontaktlærer Morten Bergene forteller om god stemning og han sier at de opplevde oppriktig engasjement og interesse hos dem som møtte fram. Mulighetene er jo flere så det er viktig å få dette kjent, sier Bergene, som forteller om en svært vellykket åpen dag.

Mange lyttet: Håvard Volden er billærling hos ValdresBil og han var til stede på motorkvelden og fortalte om hvor mangearta mekkejobben har blitt.

Mange lyttet: Håvard Volden er billærling hos ValdresBil og han var til stede på motorkvelden og fortalte om hvor mangearta mekkejobben har blitt. Foto:

Trenger rekruttering

Daglig leder hos Valdresbil, Torstein Døvre, er klar på at bilbransjen har skrikende behov for fagfolk på bilverksted, lastebilverksted, delelager og skadeverksted og han mener det å ta inn lærlinger er riktig veg å gå for å sikre den framtidige arbeidskrafta de trenger i årene framover.

Gir sikker jobb

Kontaktlærer Morten Bergene på VG2 Kjøretøy oppfordrer ungdomsskoleelever som ønsker seg en sikker arbeidsframtid å søke TIP (Teknikk og Industriell Produksjon). Innenfor TIP er det over 90 forskjellige fagretninger man kan ta fagbrev i.

Lærlingegaranti

Spesielt innenfor VG2 Kjøretøy er det nå så stort behov at han nesten kan garantere elever som går VG2 kjøretøy en læreplass. Avgjørende vil jo som alltid være når man skal søke jobb at man viser interesse og legger til grunn gode holdninger.

Bergene underbygger dette ved at Bilbransjen i Vestoppland har gitt lærlingegaranti og han mener det må være betryggende for ungdommen.

Morten Bergene lover også at Valdres Videregående skule, bilbransjen i Valdres og Opplæringskontoret for Bil og transportfag vil kjøre tilsvarende åpen dag til høsten.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken