Fredag deles fag- og svennebrev ut til 61 kandidater

Fredag kveld skal 61 kandidater fra Valdres vidaregåande skule motta sitt fag- og svennebrev etter å ha avlagt prøven det siste året.

DEL

VALDRES: Per Kristen Skaran, avdelingsleder ved Valdres vidaregåande skule, forteller at det er tatt fag/- svennebrev i 28 ulike fag det seneste året, og representanter fra 19 ulike fag er påmeldte - dette utgjør 61 kandidater, og i tillegg til 86 personer som følger med som gjester, er det ny rekord i antall kandidater og gjester. Nøyaktig hvor mange som har avlagt prøver det siste året, gjøres ikke kjent før kvelden.

Fagopplæringssjefen i Oppland Fylkeskommune, ny ordfører i Nord-Aurdal Knut Arne Fjelltun og Erik Engelien, daglig leder i Visit Valdres kommer med hilsener. Det blir også langt stor vekt på betydningen av at Valdres satser på fagutdanning framover, særlig med tanke på eldrebølgen og rekrutteringen av faglært arbeidskraft.

Skaran forteller det blant annet er tatt fagbrev i det nyere byggdrifterfaget, der de fire kandidatene er voksne karer. Den ene kandidaten er født i 1952, noe Skaran forteller er et bevis på at det er mulig å ta fagbrev uansett alder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken