VANG: Fra neste uke (u. 32) er vaksinedosene nødt til å prioriteres andre dose for de som trenger denne. Det betyr at de som ikke har rukket å få første dose innen da, havner lenger bak i køa.

FHI oppfordrer på det sterkeste folk om å ta imot tilbudet om vaksine så fort de får det. Men de sier de uansett vil sørge for at alle som ønsker å bli vaksinert, får et tilbud.

Aller høyeste prioritet i kommunene fra neste uke skal være å sørge for at dem som allerede har fått første dose, får sin andre dose innen 12 uker.

– Innenfor de dosene som blir sendt ut til kommunene, kan de også få vaksinert etternølerne. Vi tror ikke det blir nødvendig å avvise folk som kommer litt sent og ber om dose én de første ukene, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI til VG.

Vang kommune oppfordrer alle innbyggere over 18 og de som er i kommunen på langtidsopphold, om å ta kontakt med legekontoret om man ønsker den første dosen med vaksine og ikke har fått denne ennå. Kommunen vaksinerer mandag, tirsdag, onsdag og torsdag denne uka.