Valdres Alpinsenter stenger for sesongen, og Henrik i heisen takker for seg

GIR SEG: Valdres Alpinsenter har stengt for sesongen, og Henrik i heisen (t.v.) har bestemt seg for at dette ble hans siste sesong.

GIR SEG: Valdres Alpinsenter har stengt for sesongen, og Henrik i heisen (t.v.) har bestemt seg for at dette ble hans siste sesong. Foto:

– Det blir ingen vanlig påske. For oss er sesongen over for denne gang, melder Valdres Alpinsenter på sin facebookside.

DEL

AURDAL: – Dette er nødvendig og trist. Trist for dere som hadde sett fram til mange flotte skidager i den beste delen av sesongen. Trist for oss som hadde sett fram til en forrykende avslutning på sesongen med masse fine gjester, står det videre.

– Vi må nå bare følge pålagte krav fra styresmaktene og se framover mot neste sesong, sier daglig leder Harald Kulhuset.

Hadde ikke annet valg

Planen var i utgangspunktet at alpinsenteret skulle stenge 2. påskedag, men da regjeringa i går vedtok å videreføre koronatiltakene til over påske, så han ingen annen utveg.

– Det er bare sånn situasjonen har blitt, etter det regjeringa la fram i går. Da hadde vi ikke noe annet valg enn å stenge, sier Kulhuset til avisa.

– For oss dreier det seg om tapte inntekter og dårlig følelse for at vi må avslutte før det er over. Påsken utgjør enormt for oss økonomisk, men fordi vi har et anlegg som er enkelt å drifte, samt at vi har investert med måte, er situasjonen håndterbar. Vi skal komme igjennom dette, sier Kulhuset.

– Noen planlagte investeringer blir satt på vent, men vi skal love dere at vi åpner like tidlig neste høst som vi alltid har gjort, skriver alpinsenteret på Facebook, og ønsker videre alle en god og annerledes påske.

Takk til Henrik

Alpinsenteret takker så alle gjester og ansatte for en vel gjennomført sesong, og retter en ekstra takk til Henrik i heisen. Heisoperatør Henrik Grøndalen har nemlig bestemt seg for at dette ble den siste sesongen i jobben.

– Etter 8 sesonger i T-heisen er han blitt et kjent fjes i anlegget, og det er nok mange som vil savne denne smilende karen, sier Kulhuset.

Det bærer også kommentarfeltet preg av.

«Takk for alle hyggelige møter nederst i heisen Henrik! Hilsen hele familien», og «Fantastiske herlige Henrik nedi bakkjin. Du har alltid stått der og bidratt så vi har kunnet ha disse magiske opplevelsene i alpinbakken. Du er og blir hel ved. Slik lyder to av hilsenene fra dem som takker heisoperatøren for god hjelp og service.

Gratis heiskort også neste år

Noen takker også Valdres Alpinsenter for å ha sysselsatt lokale ungdommer i hele vinter, gjennom tilbudet om gratis heiskort.

– Det er synd å måtte avslutte dette tilbudet også, men vi gjør det igjen neste år. Det har vært vellykka, og responsen har vært veldig god, fastslår daglig leder Harald Kulhuset, som setter pris på all den gode responsen han har fått på den tunge beslutningen.

Artikkeltags