Gå til sidens hovedinnhold

Infokveld om elbillading og hyttestrøm

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag kveld inviterer Valdres Energi og Kraftriket/Valdres Strøm til temakveld om elbillading og hyttestrøm.

VALDRES: Strøm eller kraftleveranse er ikke lenger det det var. Sammen med den rivende teknologiske utviklinga vi opplever på de fleste hold, er det nå mulighetene som mer preger markedet. El-bilmarkedet vokser jevnt og trutt, og også her i Valdres går det mange titalls elbiler på vegene.

For hyttefolk

Hyttefolket er storforbrukere på området og kjører gjerne elbil til og fra hytta. Det skjer samtidig med at hyttene brukes mer og mer, spesielt på vinteren med gode skimuligheter. Med økt bruk av hyttene øker også etterspørselen etter strøm og tilsyn med hyttene. Dette nye markedet er noe av det som det lokale energiverket, Valdres Energiverk AS, på Spikarmoen har engasjert seg i.

På ettervinteren i 2017 stiftet Valdres Energiverk AS sammen med Ringeriks-Kraft AS fellesselskapet Kraftriket AS som har ansvar for alt kraftsalg lokalt og nasjonalt. En del av det nye er også at man er på markedet for å tilby elbilladere, ikke minst med henblikk på hyttene, og man har også lansert en egen hyttepakke som med enkle grep kan gjøre det både enklere og mer lønnsomt å være hytteeier.

Enkelt og greit blir det nå mulig via mobiltelefonen og en app å skru opp varmen før en reiser på hytta, styre lyset og få fortløpende informasjon om innetemperaturen. Og for å være på den trygge sida er det også mulig å følge med på om det er bevegelse i hytta, rett og slett "overvåke" om det er ubudne gjester på besøk.

Økt trygghet

- Det skjer veldig mye nå, og ikke minst for hyttefolket vil det bety både besparelser og økt trygghet. Alt det nye vi står oppi og nå er på tilbudsfronten og blir tema for en bredt anlagt kundekveld her på Spikarmoen kommende torsdag kveld, forteller Line Hovrud, som er markedssjef i Kraftriket AS med det lokale navnet, Valdres Strøm.

- Det er lokalmarkedet her i Valdres som er vår styrke, og på kundekvelden vil vi fortelle nærmere om alt det nye som nå er kommet. Driftssjef Eivind Hauglid og systemingeniør Lasse Nystuen i Valdres Energi Nett, vil ta for seg alt rundt sikkerhet, lover og regler i forhold til lading av elbil privat. Det blir i tillegg informasjon om elbillading, produkter, montasje og det som følger med.

Nye regler

Hovrud minner forøvrig om at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) nylig har kommet med nye regler for lading av elbil i vanlig stikkontakt.

Kommentarer til denne saken