Gå til sidens hovedinnhold

-I morgen blir det tidenes fotballfest i Valdres

Artikkelen er over 3 år gammel

Dette kommer til å bli en fantastisk fotballdag på alle mulige måter, sier Jan Erik Mathisen, leder av Drageberget og vaktmester i Valdres Storhall.

At vi får Strømsgodset på besøk i Valdres Storhall i et møte med tidenes morsomste utgave av Valdres FK, det engasjerer hele Valdres, sier Jan Erik. Han gleder seg til å møte i hallen onsdag morgen klokken 08 og gyve løs på den lange listen med gjøremål han har satt opp.

-Det blir gjort en fantastisk innsats rundt denne kampen av veldig mange. Kioskgjengen rundt Valdres FK, seniorgruppa på Blåbærmyra og seniorgruppa i storhallen. og folkene i klubben legger ned en innsats det bare er å ta av seg hatten for. Og de ansatte hos Reboli som står for grillingen i morgen. Det er helt utrolig. Få skjønner hvor mye jobb som ligger bak.

Tror på rekord

Jeg tror det kommer 1200-1300 publikummere. Vi merker interessen og praten, vi får mange telefoner om billetter, det er økt pågang på medlemskap i Drageberget. Det summer i hele Valdres og vi ser at interessen på sosiale medier er veldig stor. Det gjelder både unge og gamle, sier Jan Erik.

Hver seier gir økt interesse

Et lag som vinner alle kamper gir stadig økt interesse, det kommer flere folk på kampene. Og når de spiller bortekamp som streames får jeg snapchats og meldinger fra folk som sitter hjemme og ser. Alt går i en spiral oppover om dagen. Og cupkampen i morgen bidrar til den spiralen, sier Jan Erik. Han er ukuelig optimist, og tror på seier og cupbombe.

Tror på hjemmeseier

-Strømsgodset har nok fått med seg at vi har vunnet alt så langt i sesongen. Likevel tror jeg de skal få en overraskelse. Jeg håper og tror VAldres FK kommer til å fremstå enda skarpere enn det vi har sett så langt. Her kan de spille ned skuldrene, kose seg og få frem alt det som bor i dem. Klarer de det kan alt skje. Jeg tipper på ekstraomganger og seier til Valdres FK, sier Jan Erik.

-Jeg tror Valdres forventer at dette blir svinetøft, noe av det tøffeste de har vært borte i. Men at de samtidig får en fin opplevelse sammen med masse publikum i storhallen.

- Alt kan skje i cup, Strømsgodset har røket ut mot antatt svakere motstandere før, og hvorfor da ikke mot Valdres? spør han med styrke i stemmen.

-Jeg har ikke sett et artigere og bedre trent fotballag i Valdres før. enn nå. Trener Ulven er veldig klar å hvordan han vil ha det, han flører et knallhardt treningsregime. I tillegg har vi fått Valdres storhall med ypperlige treningsforhold hele vinteren. Laget har truffet på både lokale spillere og innkjøpte spillere. Jeg gleder meg til fest fra tidlig morgen til sen kveld, sier Jan Erik.

Trenger hender

Om noen vil bidra til festen så er det bare å stille 09 og utover, så har jeg både jobb og kaffe til dere, lokker han. Ellers forventes folk å strømme til hallen fra 15-tiden og utover for å sikre seg billetter, grille og kose seg og ha det sosialt.

-Dette blir en dag folk kommer til å huske lenge uansett resultat, dette er blir en opplevelse du vil ha med deg.

Kommentarer til denne saken