Gå til sidens hovedinnhold

Pantebokser for Tanzania

Artikkelen er over 2 år gammel

Kreativiteten er stor på Valdres Folkehøgskole, og nå kan din pantelapp være med å forandre liv i fjellandsbyen Lushoto i Tanzania, gjennom folkehøgskolens elevstyrte bistandsprosjekt.

Leira: Idéen går ut på at du kan støtte prosjektet ved å putte pantelappen i en av pantepostkassene neste gang du panter flasker på Rema 1000 eller Kiwi på Leira. Flaskepengene vil gå uavkortet til prosjektet, og dermed er du med å forandre liv i Lushoto, Tanzania.

Pantepostkassene vil fungere som et prøveprosjekt i 2 uker fram til skoleslutt den 11.mai. Lykkes de med panteprosjektet de siste ukene, håper de butikkene på Leira er med på en permanent løsning fra høsten av der man kan støtte folkehøgskolens prosjektet gjennom pant neste skoleår også.

Hjelper unge mennesker i Tanzania

Valdres folkehøgskole har drevet sitt eget elevstyrte bistandsprosjekt i samarbeid med KFUK-KFUM Global siden 2012. Prosjektets hovedmål er å hjelpe unge mennesker i byen Lushoto, i Tanzania, i form av idrett, mikrofinans og opplæring i å oppdage, avdekke og motarbeide korrupsjon. Hele skolen engasjerer seg i Lushotoprosjektet, og det hele ledes av en komité på 9 elever, med en egen Afrikastipendiat som øverste leder. Hvert år besøker en gruppe fra komitéen Lushoto for å følge opp prosjektet, og de ser tydelig at innsatsen skolen har lagt ned de siste fem årene, har vært med å forandre liv i Lushoto.

Ungt engasjement

Folkehøgskolen lærer at ungt engasjement, iver og innsats kan forandre mye. Aldri før har elevene på skolen vært mer engasjerte og ivrige på å gjøre verden litt bedre for unge mennesker i Lushoto. Deres viktigste inntektskilde kommer fra Globalløpet som blir gjennomført på høsten hvert år til inntekt for prosjektet. I fjor knustes alle rekorder og det ble løpt inn en solid sum på over en halv million kroner.

Kommentarer til denne saken